אסף רפפורט, מנכ"ל מיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח, הודיע היום (רביעי) על סיום תפקידו לאחר ארבע שנים בהן עבד בחברה, מתוכן שנתיים כמנכ"ל מרכז הפיתוח של מיקרוסופט ישראל. רפפורט מתכוון להקים סטארט-אפ חדש. רפפורט כיהן כמנכ"ל אדאלום, שנמכרה למיקרוסופט ביולי ב-2015 תמורת 320 מיליון דולר. עם הרכישה רפפורט מונה למנהל חטיבת האבטחה בענן של מיקרוסופט.
בינואר 2018 מיקרוסופט הודיעה על מינויו של רפפורט, אז בן 34 בלבד, למנכ"ל המו"פ של החברה בישראל. רפפורט החליף את יורם יעקובי, קודמו בתפקיד, שפרש מתפקידו לאחר כהונה של 20 שנה. עוד לא ידוע מי יחליף את רפפורט בתפקידו.
"הבוקר הודעתי ליותר מ-1,500 עובדי מיקרוסופט ישראל על סיום תפקידי לאחר ארבע שנים בחברה, מתוכן שנתיים כמנכ"ל, כשפניי מועדות להקמת סטארט-אפ חדש", כתב רפפורט בפוסט שפרסם בפייסבוק. "המרכז בישראל גדל בלמעלה מ-50% בשנתיים האלה, מאות עובדים חדשים הצטרפו, פתחנו משרדים בתל-אביב והפכנו את נצרת למרכז פיתוח פעיל. שמנו דגש על סקיוריטי, בינה מלאכותית וביג דאטה, וכך הובלנו את מרכז הפיתוח בישראל להיות לא רק מרכז הפיתוח החדשני ביותר, אלא גם המקום הכי טוב לעבוד בו בישראל. קבוצות הסקיוריטי שלנו מובילות ביזנס שחצה כבר מזמן היקף פעילות של יותר ממיליארד דולר עם מוצרים המגנים על יותר מ-100 מיליון משתמשים בעולם".
רפפורט אף התייחס למעורבותו החברתית כמנכ"ל וכתב: "בתקופה זו היה לי חשוב להעלות את המודעות במגזר העסקי בכלל, ובהייטק בפרט, לצורכיהם של עובדים מקהילות שונות, וביולי 2018 הובלנו את מחאת הלהט"ב כשהצהרנו על מענק פונדקאות לעובדי החברה. הובלנו מאבק נגד אלימות בקרב נשים, וביוני 2019 יזמנו תהליך של העסקה ישירה של עובדי הקבלן בחברה. הייתה לי זכות גדולה להכיר ולעבוד עם אנשים מדהימים במיקרוסופט. חוויית הלמידה שלי בחברה הייתה מעבר לכל מה שציפיתי, ועל זה אני אסיר-תודה לכל אחת ואחד מעובדי החברה".
העברת עובדי הקבלן להעסקה ישירה, עליה הודיע רפפורט באחרונה, מצטרפת לשורה של פעולות חברתיות שביצעה מיקרוסופט מאז שרפפורט נכנס לתפקיד לפני שנה וחצי. במסגרת מחאת הלהט"בים, שנערכה בחודש יולי 2018, הצהירה מיקרוסופט כי תעניק 60 אלף שקל לכל עובד שלה שיתחיל בהליך פונדקאות, וכך תשווה את התנאים לזוגות סטרייטים שמקבלים תקצוב דומה מהמדינה. מיקרוסופט משכה אחריה חברות הייטק רבות שתמכו במחאה. חמישה חודשים לאחר מכן החלה מחאה נגד אלימות כלפי נשים. מיקרוסופט פרסמה סרטון מחאה שבו הופיעו נשים מובילות בתעשיית ההייטק.
הכתבה המקורית פורסמה בגלובס