הירידה הדרמטית במחירים בשוק הסלולר נמשכת: חברת סאני תקשורת נכנסת לשוק הסלולר ותחל היום (ב') להציע חבילה במחיר שהוא הנמוך ביותר בישראל - אולי מאז ומעולם - 14.90 שקל לחודש. המחיר כולל חבילת גלישה של 50 גיגה-בייט.
נכון להיום, החבילה הזולה ביותר היא של חברת we4g (אקספון). המסלול הזול ביותר של החברה עולה 19 שקל בחודש, וכולל חבילה גלישה של 10 גיגה-בייט. החברה מתחייבת למחיר לשנתיים בלבד. כעת, מורידה את המחיר ביותר מארבעה שקלים, ותמורת חבילת גלישה גדולה פי חמישה.
ההודעה של סאני מילה את מניות חברות הסלולר. מניית פרטנר נופלת ב-4.8%, מניית סלקום יורדת ב-3.2% ומניית בזק , החברה האם של פלאפון, מאבדת 0.63%.
סאני היא יבואנית סמסונג הרשמית בישראל. החברה אינה מפעילה שירות סלולרי בפני עצמה (היא גם אינה מפעיל וירטואלי), אלא משווקת חבילות סלולר של HOT מובייל תחת מותג שונה. גם פלאפון משווקת חבילות סלולר תחת מותגים שונים, למשל של רשת BUG. חבילת הסלולר של סאני תקשורת תכלול שיחות ללא הגבלה, סמסים ללא הגבלה, ואינטרנט בהיקף 50 גיגה-בייט בחודש.
המחיר של סאני תקשורת יוצע עם התחייבות לשנה. בניגוד לחברות מתחרות, שמצהירות כי לאחר שנה המחיר יעלה ב-10 שקלים, סאני תקשורת לא מודיעה ללקוחות מה יהיה המחיר לאחר שנה. עם זאת, בחברה מבהירים כי הם ימשיכו לספק מסלולים אטרקטיביים ללקוחות גם בתום השנה הראשונה.
החוק אוסר כיום על זיקה כלשהי בין מכשירי סלולר לבין מכירת חבילות סלולר. המשמעות היא שסאני תקשורת לא תוכל להציע ללקוחות הנחה כלשהי על מכשירים אם יצטרפו למסלול הסלולר. כלומר, כל לקוח שירצה יוכל להיכנס לסאני תקשורת ולקבל את חבילת השירות המוזלת ללא כל התחייבות לרכישת מכשיר.
צפויה פגיעה בחברות אחרות בשוק התקשורת
בסאני מסבירים כי הכניסה לתחום החדש נועדה "לבסס את נתח השוק של החברה, ולהעמיק את היקף השירותים שהיא מספקת ללקוחותיה, תוך תמיכה מתמשכת בצמיחת החברה והעמקת נאמנות הלקוח". למרות המחיר הנמוך, בסאני תקשורת משוכנעים כי ירוויחו מהמהלך וכי המסלול החדש יביא אליו לקוחות חדשים ויסייע להם להגדיל את המכירות מול הלקוחות.
סימן השאלה הוא מודל שיתוף הפעולה בין HOT מובייל לסאני. ניתן לתהות אםHOT מובייל חתכה גם היא את המחיר כדי לאפשר לסאני להציע את המחיר הנמוך. המחיר הנמוך ביותר של HOT מובייל לחבילה דומה הוא 29 שקל בחודש לשנה - כפול מהחבילה שמציעה סאני. עם זאת, בסאני מבהירים כי הם לא מסבסדים את עלות שירותי הסלולר ללקוח על אף המחיר הנמוך, וכי הוא כדאי עבורם גם במודל הזה.
הירידה הנוספת במחיר בעקבות המהלך של סאני צפויה להשפיע לרעה על פעילותן של חברות הסלולר ועל המדדים התפעוליים שלהן. בטווח הקצר יושפעו גם מניותיהן של סלקום , פרטנר ובזק .
באחרונה, לאחר הרעה במצבן של חברות התקשורת וקריסה בשוויין, התבטאו בכירים במשרד התקשורת כי קיימת בשוק תחרות גבוהה מדי, שעלולה להשפיע לרעה על רמת ההשקעה בתשתיות. אתמול, חטיבת המחקר של בנק ישראל המליצה גם היא לנקוט מדיניות שתסייע לחברות הסלולר להפנים את החשיבות של השקעה בתשתיות, וזאת לאור התחרות האגרסיבית בתחום.
לסאני תקשורת יש כיום 20 סניפים ברחבי המדינה, בעיקר בקניונים. הסניף ה-21 ייפתח בקרוב בגן העיר בתל אביב. בסאני מקווים כי תנועת הלקוחות לחנויות לרכישת המסלול הסלולרי תביא לעלייה בכלל מכירות. בנוסף, מאגר לקוחות קבועים בסלולר יאפשר לחברה להציע הצעות ישירות ללקוחות, למשל בעת השקת מכשירים חדשים.
כיום נמכרים בישראל כ-50 אלף מכשירי סמסונג בחודש, והחברה שולטת על כ-60% מהשוק בישראל. מ"מ מנכ"ל סאני תקשורת הוא משה פרי.
יודעים מה הסיפור הבא של mako כסף? כתבו אלינו money@mako.co.il
הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker
כתבות נוספות:
169 עובדי חיפה כימיקלים צפון יקבלו 15 מיליון שקל בגין סגירת המפעל ופיטוריהם
"בית המשפט לא מבין בסטארט־אפים": תעשיית ההיי־טק סוערת מפס"ד סייברה