העולם התחתון של הכותל המערבי: למעלה, מעל פני הקרקע, געשו הרוחות בהר הבית במהלך המהומות בין אלפי המתפללים בברכת הכהנים לבין מיידי האבנים הפלסטיניים. במקביל, במעבה האדמה, במנהרות הכותל ממשיכים לחפור כל העת וחושפים ממצאים היסטוריים מרהיבים.
בהצצה ראשונה לאולם חדש שנפתח לאחרונה במנהרות הכותל, אולם שהיה עשרות שנים מכוסה עפר, נחשפים ממצאים היסטוריים מתקופת בית המקדש הראשון והשני ומתקופות היסטוריות נוספות. לכן זכה האולם לשם "היכל התקופות".
רק לאחרונה הצליחו בטכניקה מיוחדת לתמוך, לייצב ולחצוב שישה מטרים לעומק ולחשוף בכך את האולם. "בנינו תקרת בטון, התקנו קונסטרוקציה של ברזל וחפרנו פנימה", מספר אחד המשתתפים בפרויקט.
רב הכותל: אלו לא חפירות
האתר הארכיאולוגי החדש עדיין נעול בפני מבקרים, אך העבודות הן לקראת סיום והוא אמור להיפתח תוך כמה חודשים למבקרים. מי שעומד מאחורי העסק הוא איל הון יהודי אוקראיני, שתרם את הממון למימוש הפרויקט - מעין "אוליגרך חדש בשכונה".
בנימין נתניהו הוא זה שטבע את המונח "סלע קיומנו" בשנות ה-90, עם פתיחת מנהרת הכותל. עכשיו, בקדנציה השנייה שלו כראש ממשלה, עם הגילויים החדשים - מקבל המונח הזה משנה תוקף.
ולמרות זאת טוען רב הכותל, שמואל רבינוביץ', כי אין כל חפירות מתחת להר הבית. "אנחנו חופרים רק כמה עשרות מטרים משם ואכן מגלים אוצרות של היסטוריה יהודית".