בתל אביב נפתח היום "הכנס הבינלאומי ה-1 לביטחון המולדת", לראשונה בישראל, אותו מארגן המכון הישראלי לייצוא ולשיתוף פעולה בינלאומי.
כאן בחדשות 2 באינטרנט נעביר בשידור חי ומלא את שני ימי הכנס שבו יתקיימו פאנלים והרצאות שונות בנושא טרור בינלאומי, זיהוי חשודים, ניהול מצבי חירום, מחבלים מתאבדים והליכי האבטחה העתידיים בנמל התעופה בן גוריון.
בכנס הנערך במלון "דן פנורמה" בתל אביב משתתפים בין היתר ראש השב"כ יובל דיסקין, ראש השב"כ לשעבר יעקב פרי, סגן שר החוץ דני איילון, האלופים (במיל') עמוס מלכא וגיורא איילנד, ועוד שורה ארוכה של בכירים מהתחום הביטחוני.
ראש השב"כ יובל דיסקין פרס בנאומו בכנס את מדיניות השב"כ בשני העשורים האחרונים בהתמודדותו עם איומי הטרור. דיסקין ציין שכוחות הביטחון הצליחו להתמודד עם שני גלי טרור עיקריים ואף מנעו 120 פיגועי התאבדות.
הטרור לעזה מגיע גם מתימן
"הצלחנו בעשור האחרון לעצור מאות מחבלים מתאבדים שגויסו לפיגועי התאבדות ולמנוע יותר מ-120 פיגועי התאבדות בשטח מדינת ישראל", אמר ראש השב"כ. "מערכת המחסומים שהקמנו בכבישים יצרה יכולת לצבור מודיעין ולעצור מחבלים בדרכם לפיגוע ולנטרל אותו לפני שיגיע ליעד".
"ההתפתחות החדשות של הטכנולוגיות הפכו את העולם לכפר גלובלי ויצרו זמינות לכל אדם", הוסיף דיסקין. "למרבה הצער, זמינות הטכנולוגיות שמחוללת קפיצות דרך מדהימות בעולם התקשורת, בכלכלה העולמית וברשתות החברתיות מביאה עמה גם שדרוג ביכולות ארגוני הטרור".
ראש ציין כי "אותם ארגוני טרור שפועלים בתימן, אירן ומצרים מביאים את יכולותיהם גם לרצועת עזה. בנוסף ישנה פעילות סייבר-טרור שעושה שימוש באינטרנט כדי להכשיר ולגייס אנשים לפעילות טרור. אותם אנשים מקבלים הכשרה וכלים להתמודדות עם ארגונים כמו השב"כ לדוגמא".
"יכולות הטרור האינטרנטי מתפתחות ומאיימות על מערכות של מדינות שלמות", אמר דיסקין. "זמינות אמצעי הלחימה המתקדמים שבעבר עמדו רק לרשות מדינות והיום הפכו ברי השגה גם לארגוני טרור שמצמצמים את הפער. אפשר להילחם בהצלחה ביכולות הטרור ואף לנצח במערכה הזו – אבל לשם כך
נדרש אימוץ של שיטת השילוביות בין המערכות".
בכנס הראשון מסוגו, שיימשך גם מחר, משתתפים אנשי ביטחון ולוחמה בטרור מהארץ ומהעולם בהם נציגי התעשיות הביטחוניות, אנשי עסקים, ראשי חברות בינלאומיות מובילות, נציגי ממשל ורשויות ומשלחות בינלאומיות.