שלוש שנים אחרי שנפל במהלך הפיגוע המשולב בכביש 12 בדרום, השלימו בני משפחתו של רב נגד פסקל אברהמי ז"ל הפקת סרט לזכרו. תמונות, סרטונים וסיפורים של בני משפחתו וחבריו ליחידה שופכים אור חדש על הלוחם הוותיק ביותר ששירת בשורות הימ"מ, ואחד הלוחמים הוותיקים ביותר בשורות כוחות הביטחון הישראלי אי פעם.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
רב נגד פסקל אברהמי מירושלים היה בן 49 במותו. ב-18 באוגוסט 2011 נהרג מירי מחבלים מגבול ישראל-מצרים במהלך מתקפת טרור בדרום. הוא נולד בצרפת ועלה לארץ בשנת 1977. בשנת 1985 הוא התגייס לימ"מ והוכשר כלוחם וצלף. ב-1990 קיבל את עיטור האומץ על חיסול יחידת מחבלים וב-1995 קיבל את עיטור המופת, כשהסתער על שלושה מחבלים שהיו בדרכם לפיגוע.
אותו יום קיץ חם בו נהרג הפך בשעות הצהריים לסיוט. חולייה של כ-20 מחבלים יצאה מרצועת עזה והתמקמה בסיני. החולייה, או חלקה, צולחת את קו הגבול לישראל ומקימה שני מארבים - ואולי יותר סמוך לכביש 12. סמוך לשעה 12:00 מגיע אוטובוס "אגד" בדרכו לאילת. המחבלים פותחים לעברו באש והנהג מצליח למנוע אסון גדול יותר, בנסיעה מהירה מהמקום. באירועים נפצעים כ-14 בני אדם. חייל שהגיע לחלץ את הנוסעים נהרג מאש המחבלים. חיילים אחרים דורסים מחבל למוות.
אחרי האוטובוס מגיע רכב פרטי, שגם לעברו בוצע ירי. באורח נס איש מיושבי הרכב, בו היו גם שני ילדים, לא נפגע. מעט דרומית לנקודה הראשונה, מתפוצץ מחבל מתאבד סמוך אוטובוס אחר, ריק מנוסעים. נהג האוטובוס נהרג, הרכב מידרדר ונשרף.
לאותו המקום, מגיעה מכונית ובה ארבעה אזרחים. המכונית סופגת ירי צרורות וכל נוסעיה נהרגים. עוד מכונית שמגיעה למקום נפגעת מירי. גבר שהיה ברכב נהרג. מכונית אחרת נפגעת מקליעים, אך איש מיושביה לא נפגע. רכב צבאי שמגיע למקום עולה על מטען. כמה חיילים נפגעים.
לאחר מספר שעות, סמוך לשעה 18:30, נורה צרור מסיני לעבר כוח צה"ל באותה השעה ששר הביטחון אהוד ברק והרמטכ"ל בני גנץ קיימו במקום תדריך לעיתונאים. בשידור חי ראה עם ישראל כולו איך הרמטכ"ל מתבשר בלחישה על אוזנו על מותו של פסקל אברהמי.
מלאך אחד
"לא היו אנשים כמוהו בעולם", מספרת אלמנתו סימה. "הוא היה בן אדם יחיד במינו, מלאך אחד בארץ והוא נעלם". אמו של פסקל, ניקול שרה אברהמי, סיפרה על השבעה של בנה. "לא הבנתי מאיפה מגיעים כל האנשים האלה", אמרה. "מהצבא, מהממשלה, כולם מכירים את פסקל. גיליתי שיש לי בן שלא הכרתי".
"מהצל"שים שהוא קיבל ומהאזכרה גיליתי על האירועים שהיה בהם", סיפר אוראל, אחיו של פסקל. "אפילו באירועים שהתפרסמו והייתי שואל אותו עליהם מתוך גאוות יחידה, הוא היה שותק ועונה בחיוך הקטן שלו".
"סמל של גבורה עילאית"
"פסקל היה גיבור גדול, לוחם גדול, ציוני ופטריוט גדול", אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו בפגישה עם בני משפחתו של פסקל. גם הנשיא שמעון פרס, שאף הכיר את פסקל, דיבר עליו בטקס שבו הוענק לו עיטור מיוחד אחרי מותו.
"ראיתיו בחיים ואני יכול לומר שהוא היה אגדה עוד בחייו, לא רק במותו", סיפר פרס מעל הדוכן. "לאורך כל השירות הוא הוכיח אומץ לב נדיר ודבקות שקטה במילוי המשימות הקשות ביותר. הוא היה סמל של גבורה עילאית, איש של כישורים נדירים והוא נפל בקרב השמירה על ביטחון תושבי ישראל".
גם אלוף (מיל') גד שמני, שהיה מפקדו של פסקל בצנחנים, ספד לו. "היו כאלה שנשארו בצבא, היו שהפכו לקצינים, אבל אף אחד לא המשיך להיות לוחם בקו הראשון", אמר. "זה לא דבר מובן מאליו להיות לוחם כל כך הרבה שנים".
לדבריו של אלוף שמני מצטרפים גם מפקדיו וחבריו של פסקל מהיחידה - אותה יחידה שהיוותה חלק בלתי נפרד מחייו. "הוא היה מורה רוחני לצעירים מבחינת יכולותיו וצניעותו", סיפר ניצב זהר דביר, מפקד המחוז הצפוני במשטרה ומפקדו לשעבר ביחידה.
הסרט על פסקל אברהמי, אותו ערך וביים דוד שרמן, מופץ בימים אלה לערוצים בארץ ובעולם ומעורר עניין רב. חלקים מהסרט יוקרנו לראשונה בטקס מיוחד לציון 40 שנה ליחידה המשטרתית המיוחדת.