היכונו ליום רביעי הגדול? חבר הפרלמנט הפלסטיני ג'מאל חודרי, ממארגני המשט הלובי לעזה, אמר הבוקר כי הספינה הלובית שנמצאת בדרכה לאזור תגיע בתוך שלושה ימים, לכל היותר. חודרי הוסיף כי הספינה הלובית צפויה לעגון בחופי עזה, "ולא בשום נמל אחר". הדברים נאמרו במסיבת עיתונאים שנערכה בעזה.
חודרי הוסיף וקרא לקהילה הבינלאומית לאפשר לספינה לעגון בעזה בכל מחיר ולהילחם בניסיונה של ישראל לטרפד את המשט. "יש לפעילים שתי מטרות: הומניטרית - העברת ציוד ותרופות לתושבי הרצועה; ופוליטית - שבירת המצור על הרצועה", אמר חודרי. "על העולם לרסן את ישראל ולהפעיל עליה לחץ שלא לאסור על הספינה לעגון בעזה", הוסיף.
"אין ספק שהספינה בדרך להגיע לעזה", אמר מוקדם יותר היום יוסף סוואני, מנכ"ל ארגון הצדקה של נשיא לוב קדאפי. לדברי סוואני, ההודעות בדבר שינוי יעד הספינה לאל עריש הן בדבר "ניסיונות לשתול אינפורמציה מוטעית". סוואני הוסיף כי הספינה צפויה להגיע לרצועה בתוך 70 שעות.
ח"כ טיבי: לא צפויים עימותים
במערכת הביטחון עוקבים בדריכות אחר נתיב ההפלגה של הספינה הלובית "אמלתיאה" שיצאה אמש מיוון לרצועת עזה. בחיל הים ערוכים ללוות את כלי השיט על מנת ש-27 האנשים שעל סיפונה ישמרו על כיוון היעד שאושר להם - נמל אל-עריש שבמצרים.
הבוקר הכריז ח"כ אחמד טיבי (רע"מ-תע"ל), שנמצא בקשר עם הפעילים, כי אין בכוונת אנשי הספינה להתעמת עם כוחות צה"ל והם לא יתנגדו אם ייעצרו. "לא מדובר בפרובוקציה", הדגיש טיבי בריאיון לתכנית "בוקר טוב ישראל" עם גולן יוכפז בגלי צה"ל. "מטרת המשט היא לצאת לעזה עם שני מסרים", הסביר. "מסר הומניטרי ומסר פוליטי של אמירה חד-משמעית נגד המצור והפגנת סולידריות עם תושבי עזה בכלא הגדול ביותר בעולם".
לדברי טיבי, העובדה כי לאחר המשט הטורקי והעימות של לוחמי השייטת עם אנשי ה"מרמרה" החליטה ישראל על שורת הקלות לתושבי עזה מהווה הוכחה לכך ש"משטים הם דבר אפקטיבי בהשפעה על תהליך קבלת ההחלטות".
עוד ביקש טיבי להזים את השמועות על כך שבנו של שליט לוב מועמר קדאפי, סייף אל-איסלאם קדאפי, יגם כן עושה את דרכו לכיוון הרצועה יחד עם הפעילים. "הוא לא על הספינה", הבהיר.
רוצים לקבל עדכון ברגע שהמשט הלובי יתקרב לחופי ישראל? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
ברק: מציע להם לשוט למצרים
הספינה "אמלתיאה", הנושאת את דגל מולדובה אך הוחכרה על ידי בנו של שליט לוב, יצאה אמש מנמל לבריו שמדרום לאתונה לכיוון עזה כשעל סיפונה 27 אנשים וכ-2,000 טונות של "ציוד הומניטרי ותרופות" - כך לטענת גורמים ב"ארגון הצדקה הלובי" שמארגן את המשט.
שר הביטחון אהוד ברק הצטרף למאמצים הדיפלומטים הרבים למנוע את הגעת הספינה לעזה, ושוחח בנושא עם שר המודיעין המצרי עומר סולימאן. בשיחה בין השרים נדונה האפשרות כי המצרים יסכימו לקבל את הספינה בנמל אל-עריש. בהמשך כינה ברק את המשט "פרובוקציה" והציע לאנשי הספינה "להתלוות לספינות חיל הים לנמל אשדוד או לשוט ישירות לנמל אל-עריש".
ברק שב וחזר על עמדתו כי "ישראל מתנגדת לכניסת ספינות לרצועת עזה מבלי שייבדק כי אין עליהן נשק, אמל"ח ואמצעים תומכי לחימה". גם שר החוץ אביגדור ליברמן שוחח בימים האחרונים מספר פעמים עם שרי החוץ של יוון ומולדובה. ממשרד החוץ נמסר כי ליברמן "הגיע עמם לתיאום והבנה לגבי הטיפול בספינה הלובית". ההערכה במשרד החוץ היא כי בעקבות שיחות אלה, כאמור, הספינה לא תגיע לעזה.
חיל הים מצידו נערך לעצור את הספינה הלובית, כשהנחייה לכוחות צה"ל נשארה בעינה: לא לאפשר לשום ספינה להתקרב לחופי עזה - גם במחיר שימוש בכוח. ובתוך כל זה, מחר צפוי האלוף במיל' גיורא איילנד להגיש את הדוח שבודק את התנהלות הדרג הצבאי בהשתלטות על ה"מרמרה" לפני כחודש וחצי. לא צפויות מסקנות אישיות בדוח, אולם כן תימתח ביקורת על הדרך בה בוצעה ההשתלטות, הכשל המודיעיני וההסברה הצולעת.
המשט הלובי לעזה - הסיקור המלא:
ח"כ אחמד טיבי: "המשט לעזה אינו פרובוקציה"