האיום לא הוסר: שר התחבורה שאול מופז שב ומאיים הבוקר כי ראשי החמאס בעזה עדיין נמצאים תחת הכוונת הישראלית. בראיון למשדר הבוקר של רשת ב', אמר מופז כי "כל עוד גלעד שליט לא יראה אור יום, גם ראש ממשלת החמאס אסמעיל הנייה לא יראה אור יום, ואנשיו לא יוכלו להתהלך בחופשיות בעזה".
על רקע ריבוי הדיווחים התקרבות ממשית להוצאתה לפועל של עסקה לשחרור החייל החטוף גלעד שליט, אמר השר מופז כי "ישראל מתכוונת למצות עד תום את האפשרויות החדשות לשחרורו של שליט, שנוצרו במבצע "עופרת יצוקה".
מופז גם התייחס לביקור הצפוי השבוע של שליחו של הנשיא אובאמה, ג'ורג' מיטשל באזור, תוך שהוא מזהיר מפני פגיעה באינטרסים של ישראל: "על ישראל לשמור על האינטרסים הלאומיים והבטחוניים שלה בבואה לבחון כל יוזמה, אך בסופו של התהליך יהיו כאן שתי מדינות לשני עמים", אמר מופז.
ראיונו של מופז צוטט במספר כלי תקשורת פלסטיניים. אלו התייחסו בביטול לדבריו וטענו כי מדובר ב"המשך המדיניות התוקפנית של ישראל".
חמאס: עמימות בכל הנוגע לשליט
במקביל, צפויים הבוקר בקהיר להתחדש השיחות בין המצרים למשלחת חמאס על חידוש הרגיעה עם ישראל ופתיחת המעברים. משלחת הארגון הגיעה כבר אמש למצרים, וממשיכה במדיניות ה"עמימות" בכל הקשור לעניין גלעד שליט. גם ראש המטה המדיני-ביטחוני במשרד הביטחון, האלוף במיל. עמוס גלעד צפוי להגיע למצרים ולדון בחידוש הרגיעה ובעניין שליט.
ראשי החמאס מנהלים "מדיניות של שתיקה" בכל הנוגע לחייל החטוף, מאז סיום מבצע "עופרת יצוקה". בכיר בארגון שהתראיין לעיתון "א-שרק אל-אוסט", אמר בנושא: "העניין ברור וידוע לכל הגורמים הנוגעים בדבר. התנאים הפלסטינים ידועים לכולם. הם כלל לא עומדים למשא ומתן".
רוצים רגיעה לטווח ארוך
באותה כתבה, מצוטט בכיר אחר בארגון, כי חמאס "מעוניין לסיים את עניין הרגיעה עם ישראל מהר ככל שניתן, על מנת להתפנות לדיאלוג הפנים-פלסטיני עם הפת"ח".
אנשי משלחת חמאס עדכנו את המצרים בדבר רצונם להשיג שקט ארוך טווח בחזית עם ישראל. חבר המשלחת לקהיר, איימן טאהה, אמר לעיתון: "עמדתנו היא 'הודנה' לתקופה ארוכה, שבסיומה ניתן יהיה לחדש אותה". עם זאת, הדגיש טאהה, כי תנאי הארגון לחידוש הרגיעה עודם עומדים בעיניהם: "ישראל חייבת לפתוח מיידית את מעבר רפיח ולהסיר את המצור. לאחר מכן ניתן יהיה לדבר על משקיפים בינ"ל".
חמאס רוצה לנצל את הגעת המשלחת לקהיר, על מנת לדון גם במצב הפנים-פלסטיני ובשיקומה של עזה. לבירת מצרים צפויה להגיע גם משלחות מטעם הפת"ח וארגונים נוספים, ביניהם הג'יהאד האסלאמי, שהיה שותף פעיל לחמאס בירי הרקטות לעבר ישראל במהלך מבצע "עופרת יצוקה". המצרים ישאפו ליצור "אווירת אחדות" מקסימלית, על מנת "לתפוס שתי ציפורים במכה אחת" - ולהפוך את השיחות בקהיר גם לשיחות אחדות בתוך הרחוב הפלסטיני.
בחמאס עדיין שידרו בשבוע שעבר תחושת "עלבון" מהתנהגותו של אבו מאזן בחודשים האחרונים, אולם המצרים מקווים כי בכל זאת ניתן יהיה לגשר על הפערים.