בתל אביב מתכנסים בכירים רבים במערכת הביטחונית בכנס למחקרי ביטחון לאומי שמתקיים זו השנה השישית. בין הנואמים גם הרמטכ"ל, רב-אלוף בני גנץ, שהתייחס בדבריו לאיומים הביטחוניים השונים העומדים לפתחה של ישראל. כאן בחדשות 2 באינטרנט העברנו בשידור ישיר את דבריו של גנץ.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"מעל הכל נכון להזכיר את האיומים היותר כבדים ורציניים שאיתם אנחנו מתמודדים ועשויים להתמודד", פתח הרמטכ"ל את סקירתו בנושא אירן. "יש לנצל את הדיאלוג המתקיים ולבצע 'פיליבסטר אסטרטגי' לסכל את קידום ההתבססות האירנית בכל הקשור ליכולות להתקדם לגרעין צבאי. בצד התהליך הזה יש השפעות לא קטנות גם למאמץ הסנקציות, לבידוד הבינלאומי, יש ליצור זירת לחץ שתביא את האירנים להחלטה, שהם צריכים להשתנות".
לדבריו, "אלה מאמצים חשובים. אירן חותרת להגמוניה אזורית. מציאות של אירן גרעינית חמורה ביותר, שכן היא לא תהווה רק איום קיומי - אלא היכולת שלה להשפיע על המרחב הקרוב והרחוק שלנו תהיה דרמטית. יש לבלום את פרויקט הגרעין ואת פעילות הטרור שלה בעולם".
עסקת הנשק עם ארה"ב
היום כינסו שר הביטחון משה (בוגי) יעלון ושר ההגנה האמריקני צ'אק הייגל מסיבת עיתונאים בקריה בתל אביב, שבמהלכה הדגישו את החשיבות של שיתוף הפעולה הביטחוני בין שתי המדינות.
"אנחנו נמצאים בשכונה קשוחה במזרח התיכון, אירן היא איום ביטחוני ומממנת את חיזבאללה בלבנון, ואת חמאס בעזה", אמר יעלון. "אירן מעורבת בטרור בכל העולם - אפגניסטן, תימן ולוב". הוא הדגיש כי לישראל יש את הזכות להגן על עצמה בעצמה: "אנחנו חולקים מידע בינינו בנושאי ביטחון ומודיעין ומודים על התמיכה של ארצות הברית". עם זאת, הבהיר יעלון כי ישראל מעדיפה פיתרון דיפלומטי בסוגייה האירנית.
במהלך מסיבת העיתונאים התבקש שר הביטחון לערוך השוואה בין האיום הנשקף מקוריאה הצפונית לזה האירני. "תכנית הגרעין של קוריאה הצפונית נועדה לסחיטה, האיום האירני הוא איום שטומן בחובו סכנות גדולות יותר מפני שאירן משתמשת בעוצמה שלה כדי להפיץ את ערכי המהפכה המוסלמית", אמר יעלון.
שר ההגנה האמריקני הייגל אמר כי הוא שמח להיות שוב בישראל. "יש לנו שותפות מלאה בין המדינות והעמים שלנו, אנחנו חולקים ערבות הדדית, לחימה בטרור וערכים משותפים", הכריז. "אנחנו מחויבים לביטחון ישראל, וכן להבטיח סיוע ביטחוני ואספקת ציוד צבאי".