"מכתב השמיניסטים" ששלחו אתמול (שבת) עשרות בני נוער לראש הממשלה, ובו הצהירו על כוונתם לסרב להתגייס לצה"ל, עורר סערה בבית הספר "תלמה ילין", שרבים מכותבי המסמך יוצאים מתוכו. "דעותיו ומכתביו של תלמיד אחד אינם מייצגים את עמדת בית הספר אלא רק את עצמו", הבהיר מנהל בית הספר חיים דייטשמן במכתב ששלח לתלמידים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"בית ספרנו עושה מאמצים רבים על מנת להגביר את אחוז המתגייסים ואכן הגענו לשינוי משמעותי, מ-70% ל-90% גיוס", הוסיף המנהל. תלמידים רבים בבית הספר הביעו גם הם התנגדות למכתב. "המהלך התקשורתי הוא פסול ולא מקובל בעיניי", אמר תלמיד בית הספר מיכאל האוזר בשיחה עם חדשות 2 Online. "אני מתנגד לאופן שבו הוצג בית הספר".
במקביל למכתב, תלמידים אחרים בבית הספר חתמו על עצומה נגדית: "זהו מכתב מטעם שכבת י"ב המתנערת מכל קשר למכתב הסרבנות המיוחס לה", נכתב בעצומה. "השכבה אינה רוצה כל קשר למכתב הסרבנות. לדעתנו זו זכותם של כל נער או נערה בישראל לבחור את הדרך שבה יתרום לחברה, אך אנו מבקשי להתנער ממכתב המציג טענות המנוגדות לדעותיה של מרבית תלמידי השכבה".
"בלי הצבא לא היינו יכולים לכתוב מכתבים"
אחד המתנגדים הוא מיכאל האוזר, תלמיד בבית הספר תלמה ילין. "כל המהלך התקשורתי הוא בעיניי פסול ולא מקובל", אמר. "אני מתנגד לאופן שבו בית הספר הוצג, למרות שאני מבין שיש מקום לדעות מגוונות, אין סיבה להציג עמדות חד צדדיות כאילו הן אלה המקובלות בבית הספר".
קרן קוזלוב, תלמידה נוספת בבית הספר, ציינה כי היא דווקא רואה יתרון שאנשים בעלי דעות מהשמאל יתגייסו לצבא: "יש תלמידים מתלמה ילין שמשתמטים ומעדיפים לדלג על הצבא, אבל יחד איתם יש עוד המון תלמידים שבכיתה י"ב מבינים מהי חשיבות הצבא. הצבא צריך אנשים בשביל לשרוד ולהתנהל, ללא הפעלת כוח צבאי לא היינו יודעים מה זה לחיות בשקט. לא היינו יודעים מה זה אומר לשבת בבית ולכתוב מכתבים".
במקביל, גלעד ברגר, אחד מיוזמי המכתב שפורסם אתמול, אמר כי גם הם הופתעו מעוצמת ההתייחסות למכתב. "היו הרבה תגובות, לא ציפינו לכל כך הרבה", אמר. "לא ידענו איך להתמודד עם זה בחלק מהמקרים, חלק גדול מהן היו פחות אוהדות, קראו לנו 'בוגדים', פה ושם גם קיבלנו תגובות אוהדות בעיקר מצד ארגוני שמאל. אני עומד מאחוריי הדברים באופן מוחלט".