לראש השב"כ יובל דיסקין יש כבר מסקנה אחת ברורה, עוד בטרם פרשת ענת קם הגיעה לסיומה. "נהגנו ברכות יתרה", הוא אומר היום. "בדיעבד, היינו צריכים לנהוג אחרת ולסיים את הפרשה כבר מזמן".
יומיים אחרי פרסום הפרשה, פנה אלוף משנה עופר קול לעיתונאי בלאו, ומבקש את המסמכים לידיו. הוא נתקל בסירוב, וכך גם מהממונים על בלאו בעיתון "הארץ". התשובות הללו הביאו להקמת צוות חקירה משותף לצה"ל ולשב"כ.
בצה"ל החלה הבדיקה בניסיון להתחקות אחר המחשב, ובשב"כ ריכזו מאמצים בניסיון ללקט את המסמכים בטרם ייפלו לידיים לא רצויות. רק בחלוף שמונה חודשים מפרסום הכתבה, מוזמן בלאו לשב"כ, ונדרש להחזיר את המסמכים. כאן, מתחיל משא ומתן ממושך ומפותל, שמסתיים במסמך הסכמות הדדי. עיקריו: המסמכים הסודיים יוחזרו, לא תיפתח חקירה פלילית נגד בלאו.
למעלה מ-2,000 מסמכים מסווגים
ואולם, בלאו החזיר 50 מסמכים - רובם סודיים ביותר, וגם את המחשב הנייד שלו. בנוכחותו המחשב נשרף, והשב"כ שילם לו כדי לרכוש לעצמו מחשב חדש. ואולם, כאן החלה להסתעף הפרשה. ענת קם נחשפה, ובמחשבה נמצאו למעלה מ-2,000 מסמכים מסווגים. את המסמכים האלה כינה ראש השב"כ: "חלום רטוב של כל שירות מודיעין, מסמכים שחשיפתם יכולה להביא לפגיעה חמורה וקשה בחיילים ובאזרחים, ולפגיעה קשה בביטחון המדינה".
ענת קם עדיין נמצאת במעצר בית, ונראה כעת כי רק שובו של בלאי מלונדון יביא להתפתחות נוספת בפרשה.
פרשת "הדלפה במדים" - הסיקור המלא
בכיר בפרקליטות: "נדרוש מאסר ממושך"
ענת קם העבירה אלפי מסמכים מסווגים
לעדכונים שוטפים מסביב לשעון: ערוץ החדשות