ארבע שנים אחרי תקיפת הכור הגרעיני בסוריה, נחשפים צילומי לווין שמעידים על כך שסוריה עדיין עוסקת בפעילות גרעינית. ארבעה מתקנים נוספים- מתקן מרכזי ושלושה מתקנים נוספים שעליהם דווח באוקטובר האחרון - תועדו בצילומי לוויין ופורסמו בדוח של המכון האמריקני לחקר הגרעין (ISIS).
הדוח, שפורסם הלילה במקביל לדיווח בעיתון גרמני, מציג צילומי לוויין של המכון שמעידים על פעילות סורית גרעינית ענפה, יותר משהיה ידוע עד כה.
הצילומים תיעדו: מתקן מרכזי ושלושה מתקני תמיכה
על פי הדיווח, נוסף למתקן שהופצץ בספטמבר 2007, התגלה מתקן מרכזי להמרת אורניום, ועוד שלושה מתקני סיוע ואחסון. עוד נטען כי מתקן ההמרה הקטן שהוקם בבמארג' סולטן, פעל באופן קבוע וישיר מול הכור הסודי באל-קיבאר, ויועד להפיכת אורניום אבקתי ("עוגה צהובה") לתרכובת מסוג UF4 - שהינו שלב מתקדם יותר בתהליך ההעשרה.
הדוח לא מבהיר מה היה מצבו התפעולי של המתקן, אך נראה שהפצצת הכור באל קיבאר, הביאה לטשטוש הפעילות בו כדי לא לחשוף אותו. קיומם של שלושת מתקני התמיכה האחרים, פורסם כבר באוקטובר האחרון, אך זו הפעם הראשונה שמופיע תיעוד שלהם בצילום לווין.
דיווחים ממקורות זרים ייחסו לישראל בעבר את האחריות לתקיפת הכור באל קיבאר במספר הזדמנויות. למרות זאת ישראל אף לא אישרה שהיא שעומדת מאחורי השמדת הכור באופן רשמי והיא ממשיכה לשמור על עמימות בכל הנוגע להפצצה.