מאחורי הקלעים כבר מדובר בשדה קרב של ממש, צה"ל נגד שאר העולם. תחום הסייבר הפך בשנה האחרונה מימד לחימה נוסף, כמו הזירה הימית או האווירית.
וירוסים, סוסים טרויאניים ותולעים, מישהו צריך לאתר אותם ולהגן על מערכות התקשורת של הצבא מפני תקיפות של האקרים, ולכן הוקמה באגף התקשוב מחלקה ייעודית ומסווגת, מחלקת הגנה בסייבר, זו הצצה ראשונה לקורס מגיני הסייבר של צה"ל.
אל"מ ד', ראש מחלקת ההגנה בסייבר בצה"ל מסביר: "בעצם מה שיידרש להם זה לדעת לזהות בזמן, מוקדם מספיק או מוקדם ככל הניתן את אותם תהליכים שמתהווים שיכולים לסכן את התהליכים המבצעיים שלנו, להכיל אותם, לטהר אותם, ולהחזיר את המערכות לכשירות עוד לפני שבעצם בפועל קרתה פגיעה מבצעית".
"צריכים להכיר ולנשום את הרשת"
30 קורסיסטים ראשונים שנאספו בפינצטה, ביניהם גם בעלי פרופיל קרבי. התעדוף כרגע מופנה לכאן. "מגני הסייבר מסתובבים, גולשים ברשת, מחפשים את כל המקומות שבהם עלול לקרות משהו חשוד מסתכלים, בודקים האם יש משהו שקופץ להם לעין, וברגע שקורה משהו כזה, מודיעים", מדגיש סגן ע', מפקד קורס "מגני סייבר" של אגף התקשוב.
סגן ע' מוסיף: "הם צריכים בעצם להכיר את הרשת ולנשום אותה, ולדעת איך לחיות אותה בצורה הכי טובה, כדי שביום שיהיה בה משהו שונה, הם יידעו לזהות את זה ברגע". ש', חניכה בקורס מספרת: "תקיפה משאירה סממנים שאנחנו יכולים לראות, שאנחנו יכולים לזהות. אתה צריך לבוא ולחסום את כל הדברים האפשריים שמהם אפשר להיכנס ולגרום נזק".
15 שבועות הכשרה, הבוגרים יפוזרו בזרועות המודיעין, היבשה, האוויר והים. התלות במערכות הטכנולוגיות המתקדמות חשפה בטן רכה. המטרה היא לאפשר רציפות תפקודית, מאחר ותקיפות וניסיונות חדירה וחבלה ברשת הצבאית מתבצעים מדי יום.
את כלי ההגנה הייחודיים מפתחים יחד עם התעשיות הביטחוניות, אלביט למשל. באגף התקשוב גיבשו תפיסת הגנה שעכשיו מוטמעת בצבא כולו, ובקיצור, מדובר במלחמת מוחות יומיומית מול האקרים פרטיים ומול מדינות.