רוב הילדים הפלסטינים שטרם מלאו להם 10 לא בילו מעולם בילם. בשבילם וגם עבור אחיהם הגדולים, הבריכה של כרים היא כנראה הדבר הכי קרוב לים שבו יוכלו להשתכשך בעתיד הנראה לעין.
בגיל 70 הצליח כרים חמיד מהכפר עבוד שמצפון לרמאללה להגשים חלום ישן - ובנה בריכה מחוץ לביתו. תמורת סכום סמלי של 10 שקלים בלבד הוא מתיר לילדי הכפרים הסמוכים לבלות שם במשך שעות ארוכות בימי הקיץ החמים. "הם עושים ברביקיו, משחקים, רוקדים ושוחים", הוא סיפר. "הם נהנים מאוד ונשארים כאן כל היום".
אבל את השלווה במקום מצליחים להפר באחת השכנים: מהיום שבו נודע לילדי ההתנחלויות הסמוכות לעבוד דבר קיומה של הבריכה של כרים, הפך המקום לאתר קבוע שבו הם מבקרים בחופשות ובחגים. כמו יתר המבלים במקום, נדרשים גם הם לדמי כניסה בסך 10 שקלים - אבל את הבקשה לתשלום הם מעדיפים לדחות - ולא בנימוס.
"זה יקר מאוד"
קטע וידאו שצולם במקום תיעד קבוצה של שמונה ילדים שהגיעה לפתח הבריכה. כרים, שנראה מבקש מהם לשלם, נענה בשלילה - בהסבר שהסכום שהוא גובה עבור כניסה "יקר מאוד". במקום לעזוב למקום אחר, לנוכח אי שביעות רצונם מגובה התשלום, נראים הילדים מתעלמים לגמרי מדרישתו - ופשוט נכנסים לבריכה.
כרים העיד שהבריכה הוקמה על קרקע פרטית שנמצאת בבעלות משפחתו כבר עשרות שנים. למרות שמדובר במקור ההכנסה היחיד שלו, הוא כלל לא מעלה בדעתו את האפשרות להתעקש בעניין התשלום - זאת, גם כשהילדים מההתנחלויות נכנסים ממש אל תוך ביתו. הוא לא מתבייש להסביר זאת בפחד העז שהוא חש, במיוחד - כשלטענתו - מגיעים המתנחלים לבריכת השחייה שלו חמושים בנשק ולעיתים אף בלווי צמוד של חיילים.
הסיפור כולו על ההתרחשויות במקום סוקר בהרחבה בסרט "הבריכה של כרים" של הבמאי הפלסטיני אחמד ברגותי מרמאללה. הקרנת הבכורה נערכה בפסטיבל הסרטים בירושלים בנוכחות כרים עצמו, שקיבל לשם כך אישור מצה"ל. אלא ששעות ספורות קודם לכן הודיע על כך שלא יוכל להגיע: הוא הסביר זאת בכך שהעונה החמה נמצאת כעת בשיאה, מה שלא מאפשר לו לפספס אף לא יום אחד בבריכה.
מדובר צה"ל נמסר בתגובה על התיעוד שהוצג בכתבה כי "ההתנהלות סביב הבריכה נמצאת בבדיקה".