חידוש היחסים עם טורקיה על פניו כבר כאן, ובמערכת הביטחון נשמעות היום דעות חלוקות באשר להתנצלות הישראלית שהובילה לפיוס. הרמטכ"ל בני גנץ הכריז הבוקר שזו "הקרנה נכונה של האינטרסים הביטחוניים של ישראל". מפקד חיל הים לשעבר מנגד, נשמע אחרת לחלוטין.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בראיון לתוכנית "עושים צהריים עם יעל דן" בגלי צה"ל אמר היום האלוף במילואים אליעזר (צ'ייני) מרום כי הוא "לא בטוח שחיכה לצעד הזה". "זו זכותו של ראש הממשלה, שבסיכומו של דבר רואה את התמונה המלאה, לבצע כל פעולה בשמה של מדינת ישראל", פתח מי שהיה מפקד חיל הים בזמן מבצע ההשתלטות על המרמרה את דבריו בעדינות, אך הוסיף מיד - "באיזשהו מקום אני מטיל ספק בעיתוי ובמניעים של ההתנצלות הזו".
עוד בראיון הזהיר צ'ייני משמחה מוקדמת, לקראת איחוי מיוחל של היחסים עם טורקיה. "אני ספקן", אמר מפקד חיל הים לשעבר. "אני לא חושב שהיחסים בינינו לבין טורקיה יחזרו להיות כפי שהיו מחר בבוקר. אני מכיר את הצד הטורקי היטב, גם אני הייתי במגעים עם הטורקים, ואני לא סבור שמערכת היחסים בין ישראל לבין טורקיה ישובו להיות כפי שהיו מחר בבוקר".
הרמטכ"ל מנגד: "טוב עשה רה"מ"
מן העבר השני, הרמטכ"ל בני גנץ דווקא שיבח היום את המהלך במהלך ביקור עם הנשיא שמעון פרס בחטמ"ר בנימין, לרגל חג הפסח. "טוב עשה ראש הממשלה כשפעל לקדם את היחסים עם טורקיה", אמר גנץ, "תהיה לזה הקנה נכונה על האינטרסים הביטחוניים והאסטרטגיים של ישראל".
מנגד העניק הרמטכ"ל גיבוי לפעולת השייטת על סיפון המרמרה. "הפעולה של השייטת הייתה מקצועית וערכית. יש לי אמון מוחלט במפקדי השייטת. גם הם מבינים את הפרופורציה בין הדיבור עליהם לבין הצורך האסטרטגי".
פיוס עם טורקיה - הסיקור המלא:
"המצב בסוריה היה השיקול המרכזי"
ארדואן: "הזדמנות חד-פעמית לשלום"
איילון: "ליברמן הופך ללא רלוונטי מבחינה פוליטית"
מארגן משט המרמרה: "המאבק עוד יימשך"
ליברמן: "ההתנצלות היא שגיאה חמורה"
טורקיה מגיבה: "קיבלנו את כל מה שרצינו"