שעות ספורות לאחר פרסום הדוח הממשלתי על נסיבות מותו של הילד מוחמד א-דורה, בתחילת האינתיפאדה השנייה בשנת 2000, אמר הרופא שטיפל באביו, ד"ר יהודה דוד, כי הוא מחזק את ממצאי הוועדה וגם לשיטתו, "א-דורה מעולם לא נפגע מאש צה"ל".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"ממשלת ישראל הגיעה למסקנה חד-משמעית כי פרשת א-דורה היא דימוי אחד גדול שמטרתה ללבן את האש על דה-לגיטימציה של מדית ישראל", אמר ד"ר דוד בשיחה עם חדשות 2 באינטרנט. "מה שהדוח אומר באופן דיפלומטי - אני אומר בפה מלא: הילד לא מת כי הוא אף פעם לא נפגע. מדינת ישראל עכשיו מכירה בכך ומדובר ברעידת אדמה בינלאומית".
רופאו של ג'מאל א-דורה הוסיף עוד, כי החומר לוועדה הממשלתית בראשותו של השר יעלון ושטייניץ "התבסס על החומר שאני הזנתי". "צריך לשאול את מדית ישראל למה היא איחרה", אמר. "כל הממשלות הקודמות לא מיהרו להתייחס לאירוע כאילו מדובר במקרה זניח. הנזק שנגרם לישראל הוא אדיר והגיע הזמן לתקן את זה".
"מבחינתי", אמר, "השגתי את מטרתי. ניצחתי במשפט והוכחתי חד-משמעית שא-דורה הוא שקרן בן שקרן וכך גם הרשת הצרפתית". בריאיון ל"שש עם עודד בן עמי" הוסיף ד"ר דוד: "אולי הגיע הזמן שהשב"כ ייכנס לעזה כדי להוציא משם את הילד א-דורה".
דוח ממשלתי: "א-דורה נראה חי בסוף הסרטון"
13 שנים אחרי התקרית שהפכה לסמל האינתיפאדה השנייה, קיבל היום ראש הממשלה נתניהו את דוח ועדת הבדיקה הממשלית שעניינו פרסומי רשת הטלוויזיה "פראנס 2" לגבי פרשת מותו של הילד מוחמד א-דורה בסוף חודש ספטמבר 2000.
הוועדה הממשלתית לבדיקת הפרסומים וההאשמות של רשת הטלוויזיה הוקמה לפני כשנה ובראשה עמד שר הביטחון כיום, משה (בוגי) יעלון ואת תפקידו המשיך ד"ר יובל שטייניץ. הדוח שהתפרסם היום קובע כי על פי החומר שהתפרסם ברשת "פראנס 2" - לא ניתן לקבוע כי קיים בסיס ראייתי כי הילד מוחמד א-דורה נהרג מאש צה"ל.
כמו כן, קבעה הוועדה, "לטענות ולהאשמות המרכזיות של הדיווח של 'פראנס 2' אין בסיס"."בניגוד לטענת הדיווח כי הילד נהרג, בדיקת סרט הצילום הגולמי על ידי הוועדה מלמדת כי בסוף סרט הצילום, בקטע שלא שודר, הילד נראה חי".
מהבדיקה עולה עוד, כי לא קיימות הוכחות לכך שג'מאל (האב) או הילד נפגעו כפי שנטען בדיווח, והסרט אף איננו מראה כי ג'מאל נפגע באורח קשה. "לעומת זאת, ישנם סימנים רבים המראים כי השניים כלל לא נפגעו על ידי כדורים".
פרשת הילד מוחמד א-דורה עוררה הדים רבים בעולם הערבי. ב-30 בספטמבר 2000, עם תחילתה של אינתיפאדת אל-אקצא, התפרסם סרט בן מספר שניות המתאר את מותו מירי של א-דורה, בן 12. מאז, הפכה הפרשה לאחד מסמלי האינתיפאדה בעיניהם של הפלסטינים ושאלת מותו של א-דורה נותרה שנויה במחלוקת עד היום.