האם אפשר היה לעשות יותר למען השבתו של גלעד שליט? בפעם הראשונה, אישיות ביטחונית בכירה מביעה ביקורת על מהלכי ישראל בנושא וטוענת שהתשובה לשאלה שמטרידה רבים במדינה חיובית.
ראש אגף המודיעין היוצא, האלוף עמוס ידלין, פותח את כל הקלפים בראיון לנחום ברנע וטוען כי היה צריך להקשיח את היחס לאסירי החמאס, להפעיל עוד מנופים ולבצע עוד פעולות. עם זאת אומר ידלין: "אני לא מסכים שצריך לעשות הכל".
דבריו של ראש אמ"ן לשעבר נאמרים דווקרא לאחר שלראשונה מזה חודשים ישנה תזוזה במשא ומתן לשחרור שליט. אתמול דווח כי המתווך הגרמני גרהרד קונראד מנסה להביא לחידוש המגעים בין ישראל חמאס. בשבע האחרון הוא נפגש עם בכירי חמאס בעזה בניסיון לגבש נוסחה לחידוש השיחות.
הסיכויים לעימות עם חיזבאללה נמוכים
ראש אמ"ן היוצא התייחס בראיון גם למצב הרגיש בלבנון. "חיזבאללה לא יכול לקבל את הרשעתו ברצח חרירי, זו תהיה פגיעה מוסרית בלב הארגון. נסראללה הרי כינה אותו 'שהיד' לאחר הרצח", טוען ידלין. "ישנם ארבעה תרחישים אפשריים: החרפת המשבר הפוליטי במדינה, כל אחד מהצדדים מפרש את דו"ח בית הדין על פי דרכו, יציאת המצב מכלל שליטה או שחיזבאללה יצא מהמשבר על ידי הסתת תשומת הלב לעימות עם ישראל", מונה ילדין. "להערכתי, שתי האפשרויות הראשונות הן הסבירות יותר", מרגיע ראש אמ"ן לשעבר.
ומה בנגוע לסיכוי לשלום עם סוריה? "בקהילת המודיעין יש שתי דעות מנוגדות. יש כאלו שטוענים ששלום כזה מנוגד למהות המשטר הסורי ואחרים שאומרים שאסד בכלל לאשייך באופן טבעי לציר הרשע", מסביר ידלין. "לדעתי הסורים חייבים להתחייב להיפרד מאירן כדי שהסיכונים שישראל תיקח בירידה מרמת הגולן יהיו סבירים", הוא מוסיף.
ידלין, הידוע בהתנגדותו למתקפה צבאית על אירן, מסיים את הראיון בהתייחסות לנושא. "השאלה מתי תהיה לאירן פצצת גרעין כבר לא חשובה", הוא טוען. "השאלה היא אם אירן תחליט על פצצה, וכמה זמן יידרש לה כדי להשלים את כברת הדרך האחרונה", מסביר ראש אמ"ן היוצא.