החשש לחטיפתו היום (שישי) של סגן-משנה הדר גולדין באזור רפיח שבדרום רצועת עזה הפכה למציאות את תסריט הבלהות של הצמרת המדינית-ביטחונית. קצין בכיר בצה"ל לשעבר שהיה מעורה באירועים דומים מספר על הדקות, שעות והימים הראשונים לחטיפה ועל המהלכים שעל מקבלי ההחלטות לנקוט.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"הדבר מרכזי שצריך לעשות הוא לכתר ולבודד את השטח שבו בוצע האירוע", הוא מספר. "צריך לנסות ולהקשות על החוטפים, להרחיק אותם מלהגיע לאזור ה'בטוח' שאליו הם תכננו להגיע ולגרום להם לסטות מהדרך הראשית. ברור שמהלך כזה תוכנן מראש משום שהוא עירב פיגוע התאבדות. צריך לשבש את התכנית המבצעית של חמאס".
אלא שלצד זאת ניצב הקושי של תשתית המנהרות, דבר היוצר חשש שמא הקצין הנעדר יועבר בה למקום מסתור. "כעת יש שלוש דרכים: או שהוא יאותר בשעות או בימים הראשונים ואז בפעילות צבאית רגילה יגיעו אליו, הוא שהטיפול בנושא יועבר למישור המודיעיני.
"בשלב מאוחר יותר, ככל הנראה, ייאלצו להתקיים מגעים בין הצדדים כדי להגיע להסדר. לדעתי, לחייל כזה יש סבירות גבוהה לחזור בקרוב הביתה יותר מאשר אזרח שנחטף בזמן שגרה. הסיבה לכך נעוצה במהלכים שככל הנראה נעשים מאחורי הקלעים".
לדברי הקצין הבכיר לשעבר הצטרף ח"כ עומר בר לב (העבודה), לשעבר מפקד סיירת מטכ"ל, שציין גם הוא כי ראשית יש לבודד את אזור החטיפה "עם כניסה פיזית מהירה של כוחות שריון וחי"ר. יש לעבור בית בית עד שהקצין הנעדר יימצא. השאלה היא מי יותר זריז. זה מרוץ נגד זמן".