השופט בדימוס אליהו וינוגרד, מי שעמד בראש ועדת הבדיקה הממשלתית בעקבות מלחמת לבנון השנייה, מותח הבוקר ביקורת חריפה נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון אהוד ברק, בכל הנוגע לטיפול בסוגיית הגרעין האירני. בריאיון לתכנית "בוקר טוב ישראל" בגלי צה"ל הוא מזהיר: "נתניהו וברק עלולים להמיט עלינו אסון".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
במהלך דבריו הדגיש וינוגרד: "אינני משוכנע שמקבלי ההחלטות, שיושבים עכשיו על המדוכה וצריכים להכריע האם לתקוף או לא לתקוף באירן, אכן יישמו את מסקנות הדוח ההוא, ואם כך - אנחנו כולנו בצרה גדולה".
"כל ראשי הממסד הבטחוני, השב"כ והמוסד בעבר ובהווה והמודיעין, כולם אומרים 'אל תתקפו! אל תתקפו!', ורק ברק ונתניהו יחליטו כן? בשביל מה? עם כל הסכנות האלו וכל מה שקורה - אולי יש פתרון אחר? אולי נחכה ואז בשלב מסוים האמריקנים יגידו 'בואו נעשה פעולה ביחד', 'בואו נפעל כך או אחרת'? בינתיים פועלים עם סנקציות והכל. מה אומר נתניהו: 'אני לוקח על עצמי אחריות - אם תהיה פשלה זאת אחריותי'? זה מנחם אותי מאד...זה פותר לי את הבעיה?", שאל וינוגרד.
"שב בשקט, ואל תדבר"
בנוסף, תקף וינוגרד את מדיניותו התקשורתית של נתניהו בדבר תקיפה אפשרית. "הוא מדבר כנגד כל מי שרק מעלה את העניין, ובעצם הוא האיש היחיד שמדבר עליו", תקף השופט והוסיף: "מדוע הוא מדבר על כך רבות כל כך, האם הוא מעוניין שהאירנים יכוונו כבר את הטילים מראש נגדנו? אם אתה מעוניין לתקוף - שב בשקט, ואל תדבר!", חתם וינוגרד.
וינוגרד, שבמהלך דיוני ועדת הבדיקה בעניין מלחמת לבנון השנייה העלה את חשיבותם של גורמים כדוגמת המטה לביטחון לאומי, הסביר כי הוא איננו סמוך כי הפעם מתבצע תהליך בו משולבת עמדתו של המטה. "האם הם קיבלו מהם את ההשלכות האפשריות מהפצצה?", תמה וינוגרד, "האם נבדקה האפשרות שהעורף יעמוד במלחמה מהסוג הזה? אינני בטוח".
משרד רה"מ: "נערכים דיונים חסרי היקף בעניין"
וינוגרד התייחס בדבריו גם לשר הביטחון ברק: "אתה הולך לסכן את כל המדינה שלנו, כל מה שבנינו. גם את המדינה מבחינה פיזית וגם את כל הכלכלה. 'לא יותר מ-500 הרוגים', השיב שר הביטחון. אתה ספרת? אתה יודע?. לא יודע מה השיקולים שלהם. זה חוסר אחריות ממדרגה ראשונה".
בלשכתו של רה"מ דוחים היום את דבריו של השופט בדימוס. "בשלוש השנים האחרונות נערכים דיונים חסרי תקדים מבחינתם עמקם והיקפם, ומשולבים בהם כל הגורמים הבטחוניים והמדיניים הרלוונטיים", אמרו בלשכה. בנוסף, ציינו כי בשנה האחרונה הוקם לראשונה המשרד להגנת העורף שכל תכליתו הוא טיפול בעורף והכנתו למצבי חירום.