לאור הקיצוץ - צה"ל מתכווץ וכבר עכשיו מערכת הביטחון מציעה למכירה ברחבי העולם מטוסי קרב ישנים. כחלק מההחלטה של הרמטכ"ל גנץ לסגור טייסות, לצמצם את הכוח הימי בשתי ספינות ולסגור יחידות שריון - סיב"ט (האגף לשיתוף פעולה וייצוא ביטחוני) נערך למכור את מערכות הנשק הללו בעולם כדי להחזיר חלק מן הכסף לתוך מערכת הביטחון. על פי הערכות, מדובר במאות מיליוני שקלים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
משרד הביטחון הציג היום את נתוני הייצוא הביטחוני ל-2012: התעשיות הביטחוניות רושמות שיא חדש - ייצוא של 7.5 מיליארד דולרים. במשרד מציינים שנעשה מאמץ גדול מאוד של לשמר את ההישג הזה גם בשנה הבאה אל מול היחלשות השוק, המשבר הכלכלי בעולם והצמצום בתקציבי ההגנה של מדינות רבות.
ראש מו"פ במשרד הביטחון תא"ל איתן אשל, אמר כי על פי הנחיית שר הביטחון בתקציב המחקר והפיתוח אין קיצוץ. "זו החלטה אסטרטגית מכיוון שזה מה שמאפשר את היתרון הייחודי והאיכותי של צה"ל. תחום המו"פ משמש קטר טכנולוגי לתעשיות הביטחונית בישראל, ש-80% ממוצריהן נמכרים בעולם, מה שמאפשר את המשך היכולת לפתח ולייצר מערכות נשק ייחודיות", הוא ציין.
הטורקים מבקשים לחדש חוזים מול תעשיות הביטחון
לדבריו, בשנים האחרונות נוכח האיומים במזרח התיכון, דוגמת טילי קרקע קרקע בליסטיים וטילי S300 עובדים במו"פ על יכולות ייחודיות ומתקדמות מאוד - למשל מספר מערכות שיודעות להתמודד מול טילים אלה, חלקן בפיתוח וחלקן כבר בשירות מבצעי. במקביל, בוחנים במסגרת מו"פ הקמה של מנהלת סייבר כדי להאיץ פיתוחים שייתנו לישראל יתרון יחסי בהגנה ובהתקפה.
לדברי בכיר במשרד הביטחון, הטורקים מבקשים חוזים חדשים מול התעשיות הביטחוניות הישראליות. בישראל לדבריו, "בוחנים אותן". ראש סיב"ט תא"ל במיל' שמעיה אביאלי, אמר שהוא "מקווה שהולכים לכיוון טוב בנושא הטורקי. זה תלוי הרבה בשיחות הפיוס שמתקיימות מולם. ישראל רואה ביחסים עם טורקיה נכס אסטרטגי".