הדרמה שהחלה בפינוי מגרון נמשכת גם בתוך בסיסי צה"ל: יומיים לאחר שריפת המסגד בכפר קוסרה שליד שכם, פעילים גרמו נזק לרכוש צבאי באחד מבסיסי צה"ל בשומרון תחת הכותרת "תג מחיר". הפעילים ריססו את הכתובת "מח"ט בנימין רע ליהודים", ו"ד"ש מרמת מגרון" על מבנים במחנה הצבאי, ניקבו צמיגים של ג'יפים, ניפצו חלונות וחתכו כבלים בתא המנוע. מדובר בפעם הראשונה שפעולות התגמול מופנות כלפי צה"ל.
מצה"ל נמסר ש-13 כלי רכב ניזוקו במהלך התקרית, שבעקבותיה נפתחה חקירה בשיתוף משטרת ישראל.
ראש הממשלה בנימין נתניהו מסר אחר הצהריים כי הוא "מגנה בחריפות את הפגיעה ברכבי צה"ל ואת כתובות הנאצה כנגד מפקדיו בבסיס צה"ל באיו"ש היום". נתניהו הוסיף כי "מדובר בעבריינות נתעבת שכוונה נגד מפקדים וכלי רכב שמשימתם להגן על חיי אזרחים ישראלים ביהודה שומרון ". רה"מ הנחה את זורועת האכיפה למצוא את הפורעים שביצעו את המעשה החמור ולמצות איתם את הדין.
ברק: ונדליסטים עבריינים
שר הביטחון אהוד ברק אמר בתגובה כי הוא מגנה בכל תוקף את הפגיעה ברכבי צה"ל והגדיר את המבצעים עבריינים. "הפריצה לבסיס והפגיעה ברכבים הם מעשה נקלה של עבריינים שייתפסו בקרוב", אמר ברק. "מעשי הוונדליזם נגד ישראלים ופלסטינים נועדו לשבש את שגרת החיים ביהודה ושומרון ולגרום להסלמה בתקופה רגישה זו. אני משוכנע כי משטרת ישראל וכוחות הביטחון יתפסו במהרה את העבריינים".
מצה"ל מתייחסים לאירוע בחומרה. עם קבלת המידע אודות האירוע יצר מפקד פיקוד המרכז, אלוף אבי מזרחי, קשר עם מפקד מחוז ש"י של המשטרה. "הפניית זעם כלפי קציני צה"ל במטרה להרתיעם מלבצע משימות חוקיות, החלטות ממשלה והחלטות בית המשפט העליון פסול וראוי לכל גינוי. בכוונתי ביחד עם גורמי אכיפת החוק לתפוס את האחראים לכך ולמצות עימם את הדין", דברי מזרחי.
גורם בכיר בצה"ל אמר לחדשות 2 באינטרנט כי "מדובר בחציית קו אדום. פינוי מגרון בוצע על ידי צה"ל בהוראת בג"ץ - וכל פגיעה בחיילי צה"ל וקציניו על רקע מילוי הוראות בית משפט זו פעולה קיצונית ביותר. אלוף פיקוד המרכז דיבר עם מפקד משטרת יהודה ושומרון, שפתחה בחקירה". בצה"ל יפתחו חקירת מצ"ח.
יו"ר מועצת יש"ע: הפעולה אינה מייצגת
יושב ראש מועצת יש"ע, דני דיין גינה את הפעולה וציין כי היא אינה מייצגת. בריאיון לתכנית "בחצי היום" עם אסתי פרז אמר דיין כי "מדובר באירוע חמור. זו קבוצה שבכלל לא מייצגת את ההתיישבות והיא מכפישה את כולנו. היא מובילה את ההתיישבות ביו"ש לאבדון. היא גורמת נזק איום, וחמור מכך - עושה מעשים פסולים לחלוטין מבחינה מוסרית".
דיין הוסיף כי "הג'יפים שחובלו - הם הג'יפים של כולנו, של כל מדינת ישראל. מדובר בקבוצת שוליים של עבריינים, ברור לי שלאנשי מגרון אין חלק בזה. הם מלח הארץ".
לאחר הפינוי במגרון - מסגד נשרף ליד שכם
יומיים לפני מבצע ההרס, הרסו כוחות הביטחון שלושה מבנים תוך בעימותים קשים עם המתנחלים במקום. זמן קצר לאחר הפינוי, נשרף מסגד בכפר קוסרה שבאזור שכם, ובמערכת הביטחון התעורר חשד שמדובר בתגובה של המתנחלים על הפינוי, אולם לא נעצרו חשודים במעשה.
תושבים בכפר הבחינו באש שפרצה באחד המסגדים, שם הוצתה הקומה הראשונה, ונזק נגרם למקום. הפלסטינים מדווחים שהקומה הראשונה ניזוקה לאחר שאלמונים שברו את החלונות, והציתו צמיגים בשטח המבנה. לדברי הפלסטינים, הקומה הראשונה עלתה באש.
המציתים הספיקו להימלט מהמקום לפני הגעת התושבים למסגד, אולם הספיקו לרסס כתובות גרפיטי של מגן דוד וכתובות נאצה נגד פלסטינים. בנוסף דווח על ידויי אבנים במספר מוקדים מדרום לשכם.
ח"כ ד"ר נחמן שי (קדימה) התייחס לתופעה שזכתה לשם "תג מחיר": "כוחות הביטחון נכשלים פעם אחר פעם באכיפת החוק והסדר ביהודה ושומרון. הבוקר, שוב הותקף מסגד והפעם דרומית לשכם. למרות הצהרותיהם החגיגיות של ראש הממשלה ושל שר הביטחון, בפועל לא נעשה דבר. חומר הנפץ מונח בשטח ומחכה לגפרור שיצית אותו. בעיתוי הנוכחי אירועים אלה רק מגבירים את השנאה והביקורת כלפי ישראל ואת בידודה הבינלאומי".
פעיל הימין איתמר בן גביר אמר על הפעולה כי "מי שהבעיר תבערה במגרון לא יכול לצעוק את צעקת הקוזק הנגזל ולבוא בטענות נגד מבצעי תג מחיר. מי שהורס בתים וזורק ילדים יחפים מהבית באישון לילה, הוא זה שאחראי לזעם שהתפרץ".
3 מבנים נהרסו במגרון במהלך הלילה
הריסתם של שלושה בתים שעמדו במוקד במחלוקת במאחז הלא חוקי מגרון שבאזור רמאללה, הושלמה ביום שני לפנות בוקר במבצע שהחל במהלך הלילה. במבצע השתתפו כוחות גדולים של צבא, משטרה ואנשי יס"מ.
במהלך פינוי והריסת הבתים התפתחו עימותים אלימים בין עשרות צעירים לבין אנשי כוחות היס"מ. במהלך העימותים יידו הצעירים אבנים לעבר הכוחות שביקשו לפנות את הבתים. ארבעה מפעילי הימין נפצעו באורח קל, ושישה נעצרו בגין תקיפת שוטרים והפרעה לעובד ציבור.
מהמשטרה נמסר כי "הכוחות ביצעו את משימתם כאוכפי חוק, תוך הידברות של הפיקוד הבכיר עם ראש מועצת יש"ע וראש המועצה האזורית מטה בנימין, תוך מתן אפשרות למתיישבים לפעול למניעת ההחלטה וזאת במסגרת החוק".