שנת 2014 מסמנת הישג חשוב לנשים בצבא: בשבוע הבא, ולראשונה בצה"ל, קצינת רפואה תיכנס לתפקיד רופאה של יחידה מיוחדת. ההחלטה לשבץ אותה ביחידת "דובדבן" התקבלה בשיתוף היחידה ומפקדת קצין הרפואה הראשי. היא עברה קורס לוחמה בטרור, והתקבלה לתפקיד לאחר שהתמודדה מול רופאים צבאיים אחרים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בעברה עשתה היסטוריה אותה הרופאה כששימשה כרופאה גדודית באחת מחטיבות החי"ר ולאחר מכן קצינת רפואה חטיבתית והיא נחשבת לפורצת דרך בתחומה. "אני מרגישה שנשים יכולות לעשות הכל בצבא ובכלל בתפקידי רפואה", היא סיפרה בעבר. "אני לא רואה את עצמי פורצת דרך ולא תיכננתי את זה".
קצין הרפואה הראשי, תא"ל פרופ' יצחק קרייס, פועל מאז כניסתו לתפקיד לשילובן של יותר נשים במערך הרפואי בשטח, כפי שבוצע בהצלחה בחטיבת כפיר, שם משרתות נשים רבות בתפקידי רפואה. בין היתר, פעולות בנושא נעשות גם במטה יועצת הרמטכ"ל לענייני נשים. "נשים מסוגלות למה שאנחנו יכולים ואף יותר", סיפר קצין בכיר בצה"ל, שבירך על שורת המינויים. "בעשור האחרון הייתה פריצת דרך בתחום, וניתן לראות היום נשים כמעט בכל התפקידים".
רק אתמול דיווחנו כי רב-סרן אושרת בכר, תמונה בפעם הראשונה למפקדת גדוד קרבית בקיץ הקרוב. בעברה הייתה רב-סרן בכר מ"פ בגדוד נשר, ראש מדור שילוב נשים ביוהל"ן, מפקדת מגמת תצפיתניות בביסל"ק (בית הספר לאיסוף קרבי) וראש מדור תצפית.
עם זאת, על פי נתוני הצבא, עדיין אין מספר רב של נשים בתפקידי הקצונה הבכירה בצה"ל. מנתוני הצבא עולה כי רק 5% מסגל הפיקוד הבכיר של צה"ל, מדרגת אלוף-משנה ומעלה הן נשים, ורק כ-13% מבעלי דרגות הסגן־אלוף הן נשים. הקצינה עם הדרגה הגבוהה ביותר בצה"ל היא ראש אגף כוח האדם בצבא, אלוף אורנה ברביבאי, שהייתה גם הראשונה לקבל דרגה זו.
לפניות לכתב: Matanh@ch2news.tv