האם אחרי אירועי האלימות של "יום הנכבה" ו"יום הנכסה" האחרונים, תאלץ ישראל להתמודד עוד החודש עם איומים בגבולותיה - הפעם בחסות אירן? מידע שהצטבר במערכת הביטחון מעיד על כך שב-30 במרס ובחסות הרפובליקה האיסלאמית, יחלו מפגינים במדינות השכנות לצעוד לעבר קווי הגבול המשותפים עם ישראל.
התהלוכות, שייצאו לדרכן במקביל ובאופן מתואם בירדן, לבנון וסוריה וכן בגדה המערבית וברצועת עזה, ייערכו במסגרת אירוע גג שזכה לשם "הצעדה העולמית לירושלים". ההערכה הרווחת בקרב גורמי הביטחון בישראל היא כי להפגנות אלה פוטנציאל אלימות רחב היקף - חרף הצהרות המארגנים על כך שבכוונתם לנהוג בדרכי שלום.
לפי המידע שהתקבל, מעורבת טהרן בתמיכה הצהרתית ותעמולתית במארגני הצעדות. נוסף על כך, מייחסים לה במערכת הביטחון גם מעורבות בהיערכות הארגונית המתבצעת לקראתן - באמצעות גופים, ארגונים ואישים שונים המזוהים עמה ופועלים מטעמה.
העובדה שידה של אירן בדבר מחזקת את ההערכה במערכת הביטחון כי אותן הצעדות יישאו אופי איסלאמיסטי קיצוני. בין הארגונים שישתתפו בהן: חמאס, האחים המוסלמים, חיזבאללה, הג'יהאד האיסלאמי וכן קבוצות טרור אחרות שמקורן באסיה.
גופי המודיעין הישראלים מעריכים כי מעורבותה של אירן באירועים מהווה ניסיון של הרפובליקה האיסלאמית לחזק את מעמדה במזרח התיכון, תוך ניצול המצב הרגיש ששורר בתקופה זו בחלקים נרחבים של העולם הערבי והמוסלמי - במיוחד סביב הנעשה בירושלים.
נוסף על כך, סבורים גופי המודיעין כי בטהרן מבקשים להיעזר באותם האירועים כדי להסיט את תשומת הלב הבינלאומית מהמשבר סביב תכנית הגרעין שלה ובכך לכוון את זרקור הדה-לגיטימציה לעבר ישראל.
במקביל לצעדות, ייערכו ב-30 במרס אירועי מחאה מסוגים שונים נגד ישראל. נוסף על כך, יציין המגזר הערבי באותה עת את "יום האדמה".