היו שכינו אותה "ללא שיניים" וביקרו את גילי חבריה, אך הבוקר יוצאת ועדת טירקל לדרך, באופן רשמי. מוקדם יותר החודש נפגשו חברי הוועדה, ללא המשקיפים הזרים, לצורך היכרות וקביעת נהלים - אך הבוקר מתקיימת פגישת העבודה הראשונה, סביר להניח מבין רבות. הוועדה תעסוק הבוקר בסדרי הטיעון ובפרוצדורות המשפטיות.
כאן בחדשות 2 באינטרנט נעביר בשידור חי בשעה 11:00 את פתיחת הדיונים של ועדת הבדיקה לאירועי המשט לעזה, שישראל עדיין משלמת עליהם מחר כבד בעולם.
באתר האינטרנט של חדשות 2 פרסמנו לראשונה כי לצד ועדת הבדיקה שתתכנס מחר בראשותו של שופט בית המשפט העליון בדימוס יעקב טירקל, גם מבקר המדינה מיכה לינדנשטראוס יחקור את אירועי המשט. המבקר יבחן את הליך קבלת ההחלטות שהוביל לפעולה ואת מאמצי ההסברה של ישראל.
לפני כשבועיים החליטה הממשלה פה אחד על הקמת ועדת בדיקה למשט, בראשותו של שופט בית המשפט העליון בדימוס, יעקב טירקל, כפי שפורסם לראשונה בחדשות 2. "הקמת ועדת הבדיקה שתחקור את אירועי המשט תבהיר לעולם כולו שמדינת ישראל פועלת כחוק, בשקיפות ובאחריות מלאה", אמר אז ראש הממשלה נתניהו.
"שני עקרונות מרכזיים הנחו אותי בהקמת ועדת הבדיקה", הוסיף. "הראשון - שמירה על חופש הפעולה של חיילי צה"ל ואמינות התחקיר הצבאי, והשני - מתן מענה משכנע למדינות האחראיות בקהילה הבינלאומית". לדבריו, "חשיפת העובדות תוכיח שמטרותיה ופעולותיה של ישראל היו ראויות על פי אמות המידה של הדין הבינלאומי".
להחלטת הממשלה מיהרו מספר גורמים להגיב. שר החוץ הטורקי הודיע כי אין לו אמון בוועדה וח"כ חנין זועבי אמרה בראיון לערוץ החדשות כי אין בכוונתה להעיד בפני הוועדה וכי היא אינה מכירה בממצאיה. הבית הלבן ברך על החלטת ישראל והביע תקווה שהבדיקה תעשה ללא דיחוי.
חברי הוועדה: רוזן, חורב ושני משקיפים זרים
חברי הוועדה הם הפרופסור למשפט בינלאומי שבתאי רוזן, חתן פרס ישראל למדעי המשפט וחתן פרס האג למשפט בינלאומי, בן 93; והאלוף במיל' עמוס חורב, לשעבר נשיא הטכניון, בן 86. ממשרד ראש הממשלה נמסר כי "לנוכח ההיבטים הבינלאומיים הייחודיים של האירוע הוחלט למנות לוועדה שני משקיפים זרים בעלי שם עולמי בתחומי המשפט הצבאי וזכויות האדם".
שני המשקיפים הזרים הם הלורד ויליאם דייוויד טרימבל מאירלנד, חתן פרס נובל לשלום, והמשפטן הבינלאומי קן ווטקין, לשעבר הפרקליט הצבאי הראשי של קנדה. עוד נמסר כי "המשקיפים ייטלו חלק בדיונים ובהתייעצויות".
באשר לנושאים אותם תחקור הוועדה נכתב: "הוועדה תגיש מסקנות בשאלה האם הפעולות שנקטה מדינת ישראל למניעת הגעת כלי השייט אל חוף עזה ומטרותיהן, וכן עניינים נוספים הכרוכים בכך, תאמו את כללי המשפט הבינלאומי".
הסתבכות בלב ים - סיקור מיוחד:
עכשיו זה רשמי: המשט האירני בוטל
לקראת משט הנשים: חיזבאללה מאיים
סרטון חדש: דם ואלימות על הסיפון
תיעוד חדש: המתפרעים נגד לוחם ללא נשק
טורקיה מציגה: חיילי השייטת מדממים