פחות מיממה לאחר פרסום שמותיהם של חוטפי הנערים, סבו של החטוף גיל-עד שער קורא לממשלה להרוס את בתי החוטפים, ומזהיר כי אם המדינה לא תעשה זאת - אזרחים זועמים עלולים לקחת את החוק לידיים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בריאיון ליואב לימור וגלית גוטמן בתכנית "הבוקר של קשת", אמר שמואל שי כהן, סבו של גיל-עד, כי "מקומם לראות את המשפחות שלהם בבית מתבכיינות, ועוד זועקות את בכי הקוזאק הנגזל. לא יעלה על הדעת שהם יתבכיינו או יחייכו ויהיו חופשיים בביתם כאילו לא קרה כלום".
הוא קרא למדינה לשקול לאזוק אותם: "שיראו את אשתו של החוטף ואת אמא שלו אזוקים ושיהרסו להם את הבית".
סבו של החטוף בן ה-16 הזהיר מפני התחממות השטח ומעשים אלימים כנגד משפחות החוטפים, והעריך כי מדובר בסיכון גבוה מאוד: "אנחנו שומעים את רחשי הלב של הרחוב. אם המדינה לא תעשה את זה - שלא נופתע אם אנשים שאין להם את הטמפרמנט שלי והם מתרגשים יותר ממני והם מרגישים שהם איבדו את הביטחון האישי יפעלו".
9 פלסטינים נעצרו הלילה בגדה
אתמול הותר לפרסם כי החשודים בחטיפה הם עמר אבו אל עיישה, בן 33, ומרוואן קוואסמה, בן 29, שנעדרים מזה שבועיים. דובר חמאס הכחיש הלילה את הדברים וטען כי מדובר בניסיון טיוח של ישראל על כשלונה במציאת הנערים.
"ההצהרה מטעם הכיבוש, בה נמסרו השמות של אנשי חברון, היא המשך של הבלבול והכישלון המביך בהשגת המטרות של שלטון הכיבוש", הוסיף דובר חמאס. לעומתו, בכיר פלסטיני אישר בפני כתב סוכנות הידיעות AP כי שני החשודים - נעדרים וכלל הנראה מתחבאים.
המקור, שסירב להזדהות בשל האיסור על עובדי הרשות להתייחס לנושא, סיפר כי כוחות הביטחון הפלסטינים סורקים את השטח בחיפוש אחר החשודים בחטיפה. לדברי הבכיר, היעלמותם של קוואסמה ואבו-עיישה בשבועיים האחרונים היא "ראיה חותכת שהשניים קשורים לחטיפה".
במקביל, המשיך גם הלילה גל המעצרים בגדה במסגרת מבצע "שובו אחים". במהלך פעילות צה"ל באזור חברון, נעצרו הלילה תשעה פלסטינים באזור חברון בחשד לפעילות טרור, ונסרקו 40 יעדים. באידנא הסמוכה לחברון מצאו הכוחות מטען ושני אקדחים.
אשת אחד החוטפים: "מה פתאום שהוא יעשה דבר כזה?"
לאחר פרסום השמות, משפחתו של עמר אבו אל עיישה סירבה להאמין כי הוא אחראי למעשה. במהלך מבצע "שובו אחים" הגיעו כוחות הביטחון לביתו של אל עיישה וחקרו את אשתו. לאל עיישה, בן ה-30, שני ילדים וכעת הוא ורעייתו מצפים לילד נוסף. בבית המשפחה טוענים כי הוא נחטף על ידי ישראל וכי אין לו כל קשר לחטיפה עצמה.
"ראיתי אותו בפעם האחרונה ביום חמישי בערב", סיפרה כראם אבו אל עיישה, רעייתו של עמר, לחדשות 2. "הוא אמר שהוא הולך לחתונה, אחר כך לא דיברתי איתו. מה פתאום שהוא יעשה דבר כזה? מה פתאום שהוא יעזוב אותי ואת הילדים? לא יכול להיות", אמרה בעודה ממררת בבכי.
על טענות אלו חזר גם עומר, אביו של עמר. "אמרתי לכוחות הביטחון שבפעם האחרונה שראיתי אותו הלכנו לאירוע אצל הדוד שלי ביום חמישי האחרון בסביבות השעה שמונה בערב", הסביר האב. "אחר כך הוא אמר לאשתו שיש לו משהו באל-עזריה ושאולי הוא יהיה יום-יומיים באל-עזריה. הוא עובד שם. לקחתי את הטלפון והתקשרתי לעמר, אבל הטלפון שלו היה כבוי. אז התחלתי לחשוב שאולי עצרו אותו, אולי לקחו אותו".
אחיו של אל עיישה נהרג כשהשליך מטען
על פי השב"כ, שהתיר לפרסום את שמות החוטפים, קוואסמה ואל עיישה הם אלו שישבו ככל הנראה במכונית שבה נחטפו שלושת הנערים ומיד לאחר מכן נעלמו. במערכת הביטחון ידעו אודות זהותם כבר ביממה שלאחר החטיפה והשב"כ וצה"ל פתחו במצוד נרחב ללכידתם. המטרה בינתיים, נעצרו על ידי שב"כ, צה"ל והימ"מ מספר חשודים הנחקרים בחשד למעורבותם בחטיפה.
שני המחבלים העומדים מאחורי החטיפה משתייכים לגרעין הקשה של חמאס בחברון. מרואן קוואסמה נעצר כבר שהיה בן 18, בגין פעילותו בחמאס, נשפט וריצה עשרה חודשי מאסר עד ששוחרר באוגוסט 2004.
בחקירתו האחרונה ב-2010 הודה קוואסמה כי הוא מגוייס לזרוע הצבאית של חמאס באזור חברון מאז שנת 2009, היה מעורב באימונים צבאיים במערות באזור חברון ופעל כדי להשיג חומרי גלם לייצור חומרי נפץ. כמו כן, סיפר כי סייע לארגון בגיוס צעירים נוספים לפעילות. הוא נכלא שוב בישראל עד למרס 2012.
עמר אבו אל עיישה נעצר לראשונה בנובמבר 2005, נחקר והועבר למעצר מנהלי עד יוני 2006. באפריל 2007 הוא נעצר בשנית לתקופה קצרה. אחיו נהרג בנובמבר 2005 כשניסה להשליך מטען חבלה לעבר כוח צה"ל. אביו נעצר בישראל מספר פעמים בשל פעילות טרור.
מבצע "שובו אחים" - עדכונים אחרונים:
חמאס הכחיש את הדיווח על זהות החוטפים: "ישראל מנסה לטייח את הכישלון"
המשפחות אחרי פרסום זהות החטופים: "סומכים על כוחות הביטחון"
בדיקה: מוקד 100 כשל בטיפול בשיחת הטלפון מהחטופים
משפחת החשוד בחטיפה: "לא מאמינים שהוא עשה את זה"
הותר לפרסום: אלו אנשי חמאס שחטפו את הנערים
הרמטכ"ל: ככל שעובר הזמן גובר החשש לחיי החטופים