תגובה מסוג אחר: קבוצה של מומחי סייבר הקשורה לאירן טוענת כי הצליחה להשיג מידע מסווג רב על קצינים ישראלים ואנשי ביטחון סעודיים. פעולת הסייבר הזו, אומרים בקבוצה, באה כפעולת תגמול על חיסולו של בכיר חיזבאללה חסן לאקיס בלבנון לפני כשבועיים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי הודעת הקבוצה, המכנה עצמה "התנגדות הסייבר האסלאמית", אנשיה הצליחו לפרוץ ל-70 שרתים ו-1,400 מחשבים. דרך הפריצות הללו הצליחו להשיג תיקים של כ-2,000 קצינים ישראלים וכאלף סוכני ביטחון סעודיים. לטענת הקבוצה, היא הצליחה לחשוף לא פחות מחמישה מיליון מסמכים מסווגים.
עם חיסולו של לאקיס מיהר ארגון חיזבאללה להפנות אצבע מאשימה לעבר ישראל ולהטיל עליה את האחריות לחיסול. בישראל מיהרו להכחיש, בשונה מפעולות דומות בעבר שבהן ישראל שמרה בדרך כלל על עמימות. לדברי אנשי החיזבאללה, ישראל לכאורה שיתפה פעולה עם גורמי ג'יהאד שנאבקים בארגון במלחמת האזרחים בסוריה כדי לחסל את לאקיס. בהמשך נטלו כמה ארגונים סוניים אחריות לפעולת החיסול.
איש מקצוע בחיזבאללה
כחלק מתפקידו בחיזבאללה היה אמון לאקיס גם על פעילות הארגון נגד ישראל. בדיווחי התקשורת הלבנונית לא תואר כיצד חוסל בדיוק. בחיזבאללה טענו כי ישראל ניסתה לחסלו מספר פעמים בעבר ללא הצלחה, ואיימו לנקום את מותו. "ישראל תישא באחריות למה שיקרה בעקבות החיסול", נאמר בהודעת הארגון.
לאקיס אינו דמות מוכרת, או כזו שיש לה פעילות ציבורית בארגון, אלא איש ביצוע של הזרוע הצבאית של חיזבאללה. מדובר למעשה באחת הפעמים הראשונות שבהן מדובר על פועלו בצורה גלויה. על פי הדיווחים, הוא עסק בפעילות ענפה מאוד גם בתקופת מלחמת לבנון השנייה שבה נהרג בנו.
בין היתר, סיפר מקור ביטחוני אירופי כי לאקיס היה אחראי לפיתוח מטוסים ללא טייס עבור חיזבאללה וכן להברחת נשק למצרים - וממנה לרצועת עזה. כמו כן, לפי הדיווחים, הוא חיזבאללה היה מומחה לטכנולוגיות של חיסול בעזרת חומרי נפץ.