כלי התקשורת הערביים ממשיכים היום לדווח אודות עסקת שליט המתגבשת. על פי הדיווחים, המתווך הגרמני ממשיך בפגישותיו עם ראשי החמאס ברצועה, והבוקר נכנס לעזה על מנת להמשיך בהתייעצויות ולבדוק האם חל שינוי בעמדת הארגון באשר לעסקה.
העיתון "אל-חייאת" הלונדוני דיווח הבוקר כי בשמות האסירים אותם מסרבת ישראל לשחרר בעסקה, כלולות גם חמש נשים, שנידונו למאסרי עולם ממושכים בגין אחריות לפעילות טרור נגד ישראל, או בתכנון פעולות טרור. "בין האסירות גם אחלאם א-תמימי, שהסיעה את המחבל עז א-דין אל-מצרי שהתפוצץ במסעדת סבארו", אמרו לעיתון מקורות המקורבים למגעים. "ישראל מסרבת בתוקף לשחרר את האסירות". המקורות הוסיפו כי גם את אמנא מונא, המחבלת שפיתתה את הנער אופיר רחום ז"ל - וגרמה להירצחו, דורש החמאס לשחרר.
אותם המקורות אף הוסיפו כי "א-תמימי נחשבה ליד ימינו של עבדאללה ברגותי", אותו רב-מחבלים הנידון ליותר מ-60 שנות מאסר בישראל. עם זאת, בחמאס שבו גם היום והדגישו כי אכן חלה התקדמות משמעותית בשיחות, ושלא מן הנמנע כי אכן תיחתם עסקה עם ישראל בימים הקרובים.
ישראל: 980 אסירים ישוחררו בתמורה לשליט
אתמול הגישה המדינה את תשובתה לבג"ץ של ארגון אלמגו"ר ומשפחות שכולות בעניין ההסכם המתגבש בין ישראל לחמאס על עסקת שליט. "במסגרת הסיכום עם חמאס, שיאפשר את החזרת החייל גלעד שליט ארצה, מדובר באפשרות עקרונית לשחרור כ-450 אסירים ששמותיהם מועברים על-ידי חמאס", נכתב בתשובה. "בהמשך אמורים להשתחרר 530 מחבלים נוספים, אותם תבחר ישראל".
"עמימותה של מדינת ישראל בנוגע לפרטי המשא ומתן עם החמאס בעניין העסקה להשבתו של החייל החטוף גלעד שליט הינה חיונית והכרחית. בלעדיה לא ניתן יהיה לקיים משא ומתן אפקטיבי ולהגשים את המטרה של השבת החייל החטוף", נכתב.
"אין כל אפשרות מעשית לקיים בפומבי משא ומתן מול אויב מר, כאשר אל מול מדינת ישראל עומד ארגון טרור המחזיק בחייל חטוף שמבקש לגבות תמורת שחרורו את המחיר הגבוה ביותר שיוכל להשיג", כתבה הפרקליטות. "ניסיון העבר לימד כי כאשר פרטי משא ומתן מסוג זה נדונים בתקשורת - הדבר מוביל להקצנת עמדותיו של הצד השני".
התקדמות במגעים לשחרור שליט - סיקור מיוחד: