בג"ץ דן היום (ד) בעתירה שהגישו עו"ד אמנון לורך, ענר חפץ ורוני בקמן בבקשה לקבוע קריטריונים מובחנים לשכרם של חיילי צה"ל, ולעדכן את הסכום הבסיסי המשולם כיום לחייל - 352 שקלים - שלא עודכן במשך 11 שנים. העתירה הוגשה בעקבות בעקבות החשיפה ב"אולפן שישי".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
העותרים ציינו כי המשכורת לא השתנתה במשך תקופה ארוכה, בעוד שיוקר המחייה עלה בתקופה זו. זאת, יחד עם תגובת הצבא שטוענת כי "השכר אינו דמי קיום אלא דמי כיס" , מספר חברי כנסת הודיעו על תמיכה בעתירה ומחוץ לבית המשפט התקיימה הפגנה.
נציגת המדינה ציינה כי לא מדובר בשכר, וכי שירות החיילים הוא חובה ללא תמורה. "אם רוצים לשנות את הקונספט הזה, יש צורך בחקיקה ראשית בכנסת, לא בבית המשפט", אמרה והוסיפה כי למרות זאת, חיילי החובה מקבלים תמורה בעד שירותם. "יש סכומים שמקבלים בתום השירות הצבאי, כמו הפיקדון ומענק השחרור. כמובן שאפשר לתת יותר, ונערכת עבודת מטה בנושא", אמרה נציגת המדינה, אך הדגישה כי הדבר לא נמצא כרגע בלוח זמנים מוסדר.
שופטי ההרכב, בראשם נשיא בית המשפט העליון אשר גרוניס הבהירו בדיון כי בכוונתם לדחות את העתירה מכיוון ששירות החיילים בצה"ל הוא שירות חובה, לא לצורך קבלת שכר, אלא לכיסוי הוצאות, המליצו לעותרים למשוך את עתירתם, ונטו לקבל את עמדת המדינה, שלפיה מקומו של הדיון אינו באולם בית המשפט. העותרים החליטו למשוך את מרבית הסעיפים, אך הותירו סעיף בודד בעתירה שבית המשפט ידון בו בהמשך - הבקשה לקביעת קריטריונים לתשלום.
בתגובה, אמרה נציגת המדינה עו"ד דנה בריסקמן אמרה בדיון כי "העתירה מעוררת אמפתיה, אך המסגרת המשפטית מדברת על חוק שירות חובה ללא תמורה. "אנו סבורים שאין חובה לקבוע קריטריונים , כי אין זכות לקבל את זכות הקיום הזאת". עו"ד בריסקמן הוסיפה כי נערכת עבודת מטה בנושא, ושהיא אינה יודעת מה תהיינה תוצאות עבודה זו.
השופטים טרם מסרו את הכרעתם בנושא. ההחלטה צפויה להתקבל בעוד מספר ימים.