פרשת "עופרגייט" ממשיכה להסתעף: לטענת מקורבים למשפחה, סמי עופר נתן הוראה לאוניות הנמצאות בבעלותו שלא להגיע לנמלים אירנים, כך מדווח הבוקר יוסי מלמן בעיתון "הארץ".
על פי הדיווח, מדובר בפעם הראשונה שבה מתגלה כי יצאה הנחיה מטעם המשפחה, ממנה יכול להשתקף כי הספינות של משפחת עופר אכן סחרו עם גורמים באירן. עוד מדווח כי ההנחיה הועברה לחברות "טנקר פסיפיק" ו"זודיאק" שנמצאות בשליטת המשפחה ומחכירות ספינות לחברות שונות ברחבי העולם.
בעקבות הוראת הממשל האמריקני משפחת עופר הוציאה הנחיה לספינות כבר באפריל 2010, להימנע מהעברת דלק מזוקק לאירן. בחודש נובמבר האחרון אסרה המשפחה להוביל גם נפט גולמי לשטחי אירן. אך למרות ההנחיות הקפדניות, דיווחים באינטרנט מגלים כי אוניית המטען YM KAOHSIUNG של חברת "זודיאק" יצאה רק אתמול לכיוון נמל בנדר עבאס באירן.
"אין חוק שאוסר לעגון באירן"
ראש המוסד לשעבר מאיר דגן התייחס אמש פעם נוספת לפרשת האחים עופר - והתייצב לימינם. בכנס שנערך בתל אביב אמר: "איני נציג המשפחה, אך אני דואג למדינת ישראל. אין חוק שאוסר לעגון באירן". דגן הוסיף ואמר כי שני האחים ואנשי העסקים הישראלים "לא סחרו עם אירן, והפעילו בסך הכל חברת תובלה. חוץ מזה, אין חרם על אירן", כלשונו.
מוקדם יותר נמסרה ממשרד ראש הממשלה התייחסות על הדיווח שלפיו האלוף (מיל') יעקב עמידרור הועסק עד לפני כניסתו לתפקיד היועץ לביטחון לאומי לפני כחודשיים כדירקטור בכמה חברות שבשליטת האחים עופר.
"האלוף עמידרור לא היה קשור בשום צורה ואופן לאף אחת מהחברות שנטען נגדן כי עסקו בהעברת דלק מאירן, או לחברה שמכרה מיכלית לחברה אירנית", נמסר מלשכת ראש הממשלה נתניהו. "האלוף עמידרור היה, עד מינויו לתפקיד היועץ לביטחון לאומי וראש המל"ל, חבר דירקטוריון ב"חברה לישראל" וב"צים", שתי חברות ציבוריות ישראליות שאין ולא היה להן שום קשר לאירועים המוזכרים בטענות".
עוד הוסיפו מלשכת ראש הממשלה כי "מאחר ובעלי השליטה בחברה לישראל קשורים לחברות נגדן נטענו הטענות הללו ולמען הסר ספק, מיד כאשר נודע לאלוף עמידרור על הפרשה הוא החליט למשוך את ידו מכל עיסוק בנושא, כדי למנוע ולו שמץ של חשש, גם אם לא מוצדק, לטענה - מופרכת ככל שתהיה, כאילו הוא מטפל בנושא בו יכולה להיות לו נגיעה אישית לכאורה".