רכזי ביטחון נגד שר הביטחון ופיקוד העורף: הרבש"צים בחלק מהיישובים הסמוכים לגבול עם עזה תוקפים היום בחריפות את ההחלטה להפסיק את עבודתם בעוד שלושה חודשים. לדבריהם, רכזי הביטחון ביישובים שדה ניצן, אוהד, תלמי אליהו וצוחר קיבלו בשבוע שעבר מכתב ממשרד הביטחון שבישר להם על הפסקת העסקתם בעוד כשלושה חודשים. "פיקוד העורף מבצע בנו את נוהל חניבעל בלי למצמץ", הם מאשימים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
אחד מרכזי הביטחון פנה היום לכלי התקשורת בניסיון לשנות את רוע הגזירה. "כל ההבטחות שניתנו עד כה אינן עומדות במבחן המציאות", הוא אמר. "מסתבר שישנו מסמך חתום על ידי שר הביטחון ופיקוד העורף המנותקים מהמציאות ורואים את העולם מהחור של הגרוש". לדבריו, "מדובר בתקיעת סכין בגבם של הרבש"צים, המשמשים כזרוע הביצועית של הצבא בשטח ההתיישבות. אין לאף גורם ביטחוני כיום את היכולת לטפל באירועים ביטחוניים החל מנפילות, דרך אירועי חדירה ועד לאחזקת הבט"ש ביישוב.
בשיחה עם חברי כיתת הכוננות בישובים ביקרו התושבים בחריפות את ההחלטה וסיפרו שבכוונתם להחזיר בימים הקרובים את נשקם כאקט של מחאה. "המדינה מנסה לקצץ בתקציב על חשבון הביטחון שלנו. עוד זמן לא רב כבר לא יהיה פה צבא ובמשרד הביטחון רוצים לקחת לנו את הנשקים", תיאר חיים בן חמו חבר בכיתת הכוננות של היישוב צוחר והוסיף: "אם אין נשק אין ביטחון לילדים שלנו".
בן חמו מסביר כי אין כל הבדל בין היישובים בהם מתכוונים לקצץ בתפקיד הרבש"צ ובין יישובי עוטף עזה. "היישוב צוחר נמצא במרחק של 7.2 קילומטרים מהגבול. ביישובים שנמצאים מתחת ל-7 קילומטרים מעזה ימשיכו לתקצב את הרבשצ"ים. רכזי הביטחון מרוויחים כחמשת אלפים שקלים בחודש והחברות בכיתת הכוננות היא בהתנדבות. אני לא מבין איך המדינה שוקלת בכלל לקצץ סכום כזה. זה גרביים. כיתת הכוננות היא הביטחון שלנו. בכל האירועים היא זו שהגיבה ראשונה".
נמרוד אופק, חבר בכיתת הכוננות בשדה ניצן אמר ל-חדשות 2 Online כי בכוונתו להחזיר את נשקו האישי בימים הקרובים. "מי שחושב שהבעיה של המנהרות נפתר הוא חולם. חמאס לא יפסיק לחפור. האירוע של חדירת המחבלים ליד סופה היה במרחק של חמישה קילומטרים מהיישוב. אם המחבלים היו רוצים תוך שעה הם היו על גדר שלנו. לא מבין איך הם שוקלים בכלל לקצץ במקום כזה רגיש. לא מדובר בסכומים אסטרונומיים", זעם.
מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "בעקבות דוח מבקר המדינה, ביצע פיקוד העורף עבודת מטה בתיאום עם משרד הביטחון, שבחנה את מרכיבי הביטחון ביישובים השונים. עבודת מטה נערכה בכפוף לשיקולים מבצעיים ומודיעיניים בעקבותיה, הותאם לכל יישוב מענה ביטחוני על פי סיווגו".
בצה"ל הסבירו כי ההחלטה לבטל את תפקיד הרבש"צים התקבלה בשיתוף עם המועצות האזוריות ברחבי הארץ. לדבריו, על פי ההחלטה, בכל יישוב שרחוק מהגבול מעזה או מגבול הצפון מרחק של שבעה ק"מ ויותר, ואין עליהם איום של חדירה מהקרקע - התפקיד יבוטל. עוד הסביר הגורם כי תקצוב בעלי התפקידים הללו לא מגיע מתקציב הביטחון אלא מתקציב נפרד.