האם ישראל מכינה מענה לגרעין האירני? גורם מודיעין אמריקני טוען כי "במשך רוב העשור האחרון, עם פיתוח תכנית הגרעין האירנית, ישראל ממשיכה לפתח נשק טכנולוגי מתוחכם ומתקדם בשווי של מולטי-מיליארדי דולרים, שיתקע, יעוור ויביס את מערך הגנה האירני", כך מפרסם אתר "דיילי-ביסט".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי הפרסום באתר, איש מודיעין אמריקני לשעבר חושף כי כל מתקפה ישראלית באתרי הגרעין של טהרן, תהיה מתוחכמת בהרבה מתקיפה של מטוסי קרב מסוג F-15 ו-F-16 .
לטענת המקור, המתקפה הישראלית תכלול חזית אלקטרונית נגד הרשת האינטרנט האירנית, רשתות הטלפונים הניידים ותדרי החירום של רשויות השיטור וההצלה במדינה. לדבריו, "ישראל פיתחה נשק שמסוגל להשבית את רשת הטלפוניה, על ידי שליחת פקודה שתבלום תקשורת , מתן אישורים ודיווחים בתוך ההנהגה האירנית".
על פי הפרסום באתר, בשנת 2007 נעשתה מתקפה על אתר הגרעין "אל-קיבאר" בסוריה, אז "קיבלו הסורים טעימה מהיכולת של צה"ל". על פי הדיווח "מטוסי חיל האוויר הישראלי 'הונו' את הרדארים של מערך ההגנה האווירי, כך שבתחילה נראה שלא היו מטוסים בשמים ואז אחרי רגע, השיבוש גרם להם לחשוב שיש מאות מטוסים".
איש המודיעין האמריקני מספר לאתר כי ישראל יכולה להשתמש בבקיע במערך ההגנה - מחשבים של תכנית הגרעין האירנית שחוברו לרשת האינטרנט. כך על פי הפרסום, הוחדרה על ידי ארצות הברית תולעת המחשבים "סטוקסנט". עוד פורסם כי לטענת גורם המודיעין, "בשנת 2009 מומחים אמריקנים וישראלים הצליחו לשלוט על מערכות ההפעלה של אתרי הגרעין - מהרשת".
הכתבה באתר גם מרחיבה על כליי טייס ישראלים מתקדמים, "שיכולים לפגוע בעומק אירן, כשחלקם לא מאוישים, וכמה מהם יכולים לטוס למשך שעות ארוכות". הגורם האמריקני מגלה כי ישנם "צוותי אוויר מיוחדים שמתרכזים בלוחמה אלקטרונית".
בנוסף מצטט האתר בכיר ישראלי שלא מזוהה בשמו, שאומר כי "מטרתה הנוכחית של ישראל היא להבהיר למקבלי ההחלטות באירן שעבור ישראל - מתקפה היא בהחלט אופציה ריאלית". עם זאת, על פי הידיעה אין סבירות גבוהה שישראל תכה באירן בעיצומו של הדיון התקשורתי בנושא.