ב-1 בינואר 2014 זה יקרה: החיילים יחלו לקבל משכורת גבוהה יותר, לאחר שבמשך שנים שכרם נשחק ולא הוצמד למדד - משנת 2002 עד 2013.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
חיילי צה"ל בשירות חובה יזכו לתוספת שכר בגובה של 21%. משמעות ההעלאה המתוכננת: תוספת של עוד 2,000 שקלים לערך בשנה לחיילים קרביים ו-1,000 שקלים למשכורת של חיילים שאינם חלק מהמערך הלוחם.
משרד המשפטים תמך בהחלטה להעלות את שכר חיילי החובה בעקבות עתירה שהגישו בחודש יולי 2012 לבית המשפט העליון עורכי הדין אמנון לורך, ענר חפץ ורועי שראל ממשרד יגאל ארנון ושות'. העתירה הוגשה בשם ילדיו של עו"ד לורך, שטענו כי בעוד דמי הקיום שלהם זכאים חיילי החובה הוקפא במשך עשור ונשחק ב-20%, שכרו של הרמטכ"ל זינק ב-40%.
צה"ל: בוחנים צעדים נוספים
בשלב הראשון יממן את המהלך משרד הביטחון ובהמשך, צפוי המשרד לדרוש ממשרד האוצר למצוא למהלך מימון תקציבי לתוספת. "זה בטוח לא יעשה אותנו יותר עשירים", אמר חייל קרבי שמשרת בחטיבת חי"ר. "זו תוספת זניחה שלא תספיק לנו לשום דבר בערך. מה נקנה? עוד כמה ארוחות? אני מקווה שבדורות שיבואו אחרי התוספת תהיה משמעותית הרבה יותר".
הפעם האחרונה שבה עודכן שכר החיילים היה בינואר 2003, אז חלה עלייה בשיעור של 9.75%. צה"ל בשיתוף משרד הביטחון מקיים עבודת מטה רחבה לעדכון גובה דמי הקיום של חיילי החובה.
"העדכון הנדרש נעשה בהתאמה לשינויים ביוקר המחייה וכחלק ממהלך כולל לבחינה ועדכון מודל שירות החובה", נמסר מדובר צה"ל. "הצמדה זו תשמר את ההבחנה בין חיילים המשרתים ביחידות הקדמיות לבין משרתים עורפיים". עוד נמסר כי ייבחנו צעדים נוספים להעלאת השכר.