המתיחות בירושלים מתפשטת: אחרי יום של מהומות בבירה, הושלכו הערב ברחוב יפת ביפו אבנים לעבר שני אוטובוסים של חברת דן. איש מהנוסעים לא נפגע, אך נזק נגרם לשמשה של אחד מכלי הרכב. כוחות משטרה פתחו בסריקות באזור לאיתור מיידי האבנים.
תקרית חריגה דווחה גם באזור ואדי ערה. בקבוק תבערה וחזיז הושלכו אל מעבר לגדר המושב מי עמי. איש לא נפגע ולא נגרם נזק, אך בהלה גדולה נרשמה במקום. כוחות מג"ב ואנשי משטרת עירון מחפשים אחר חשודים.
מספר אירועים דומים נרשמו מוקדם יותר באזור מזרח ירושלים. עשרות צעירים ערבים רעולי פנים יידו אבנים לעבר שוטרים ופצעו קל 15 מהם. בשכונת ראס אל-עמוד נורה שוטר יס"מ ופונה לבית החולים הדסה הר הצופים בירושלים כשהוא סובל מפציעה בכף ידו. במהלך העימותים עצרה המשטרה כ-60 מפגינים, רובם אנשי התנועה האיסלאמית.
חזרה לשגרה - ביום ראשון
"משטרת ישראל תמשיך להיות ערוכה עד יום שישי באזור הר הבית בכדי למנוע הפרות סדר", הבהיר מפכ"ל המשטרה רנ"צ דודי כהן במסיבת עיתונאים שערך ברחבת הכותל. "אני קורא למנהיגי הציבור ולמנהיגים הערבים בפרט לגלות איפוק והבנה ולהימנע מהפרות סדר באזור הר הבית".
עוד אמר המפכ"ל, כי זהו אזור מיוחד וצריך לשמור אותו כאזור מיוחד בבירה של ישראל. "אני מקווה שהתנועה האיסלמאית תבין שצריך לשמור על סדר באזור הר הבית. המטרה שלנו היא לחזור לשגרה כבר ביום ראשון".
"מלחמה במדינת ישראל"
ח"כ הכנסת מיכאל בן-ארי מהאיחוד הלאומי, הגיב לאירועים האחרונים בראיון לערוץ החדשות. "קוראים לזה יום זעם אבל זה מלחמה במדינת ישראל", הוא מסביר. לדבריו ישנם גורמים בתנועה האסלאמית שמשתמשים במסגד אל-אקצא כמוקד של אלימות.
"התנועה האסלאמית היא תנועת בת של האחים המוסלמים והם קיצוניים מחמאס", טוען בן ארי, ומוסיף כי למרות ההתנגדות שהיא מביעה הטיפול של ישראל בכך הוא שולי. "כל פעם שהורדנו את הראש קיבלנו בעיטה באחוריים, וכך בדיוק מתנהל כעת ראש הממשלה", הוסיף.
על רקע העימותים האחרונים, מנהלים אמצעי התקשורת של חמאס ושל פת"ח הסתה חסרת תקדים, שמזכירה במובנים רבים את ההסתה שהייתה לפני האינתיפאדה השנייה בשנת 2000.
"הדם צריך להישפך בכל מקום, מדובר במלחמת דת", אמר אמש חליל אל חיאבה, אחד מראשי חמאס. גם בפת"ח מדברים על כך שישראל מזייפת היסטוריה יהודית מפוברקת, כיוון שלטענתם כל עניין החורבן בירושלים לא היה ולא נברא.
קולות בפת"ח, בעיקר מצד מתנגדי אבו מאזן, יצאו אתמול בקריאה לפתוח באינתיפאדה שלישית. הקושי לבצע את המהומות שהפלסטינים מנסים ליצור טמון בפריסה הרחבה של הכוחות המשטרתיים בירושלים, והעובדה שכוחות הביטחון בגדה לא מאפשרים לארגן הפגנות באזור המחסומים, כפי שיאסר עראפת ארגן בזמנו לפני אירועי ספטמבר 2000