קבוצת פעילי השלום הישראלים שעושים את דרכם על ספינה לחופי עזה אינם מתכוונים לעצור בדרך ליעדם. בראיון שנערך עימם מלב ים אומר פעיל השלום יונתן שפירא: "אנחנו לא מכירים בסמכות של כוח כיבוש שעוצר מיליון וחצי אזרחים".
על סיפון היאכטה שעושה את דרכה מקפריסין נמצאים תשעה פעילי שלום, בהם חמישה ישראלים, שני בריטים, אמריקנית וגרמניה. אחד מן הישראלים הוא ניצול השואה והאב השכול ראובן מוסקוביץ', בן 82 שהחליט להצטרף למסע המחאה.
הטייס לשעבר ופעיל השלום יונתן שפירא שלוקח גם הוא חלק במשט, מספר שמטרת המסע כי להביא לסיום הכיבוש. "אנחנו דוגלים באי-אלימות ואנחנו יחד עם זה נחושים להמשיך בכיוון ולהגיע ליעד שלנו שהוא עזה", אומר שפירא.
"תשדרו תמונות מעצר של ניצול שואה"
"אנחנו לא מכירים בסמכות של כוח כיבוש שעוצר מיליון וחצי אזרחים, מרעיב והורג ומפציץ במשך שנים. לא מכירים בסמכות של חיל הים לעצור אותנו ולכן אנחנו נמשיך ונגיע לנמל עזה תוך כדי שאנחנו פועלים ובורחים מאלימות כמו שאנחנו יודעים", הוסיף שפירא.
לדבריו, אם ייעצרו על ידי צה"ל צפויות להתפרסם בכל העולם תמונות קשות ביותר. "אם הצבא יחליט להשתמש באלימות כדי לעצור אותנו, אז אתם תצטרכו לשדר או להראות צילומים של הצבא המפואר שלנו אוזק ועוצר ניצול שואה בן 82".
"חובה קדושה לעזור לילדים בעזה"
כלי תקשורת פלסטיניים וסוכנויות ידיעות זרות היו הראשונים לדווח כי ספינת סיוע ועליה פעילי שמאל מישראל, אירופה וארצות הברית עזבה את קפריסין בדרכה לעזה, ועליה סיוע הומניטרי לתושבי הרצועה.
על פי הדיווח, הספינה המכונה "איירין", יצאה מנמל פמגוסטה שבחלק הטורקי באי, ועליה שמונה פעילים, שלושה אנשי צוות ושני עיתונאים. עוד דווח כי עם פעילי הספינה נמנה ראובן מושקוביץ' (82), ניצול שואה, שצוטט בכלי התקשורת כמי שמבטיח להגיע לחופי עזה בתוך 36 שעות.
"זוהי חובתו הקדושה של ניצול שואה כמוני להגן מפני רדיפה ודיכוי של כל כך הרבה בני אדם, כולל 800 אלף ילדים בעזה", אמר מושקוביץ' לכלי התקשורת. "איננו מתכוונים להתעמת עם הצבא הישראלי, אך גם לא נעזור לו להוביל את הספינה לנמל אשדוד".
בשבוע שעבר הגיעה לנמל אל-עריש במצרים ספינת סיוע שיצאה מסוריה, ועליה ציוד הומניטרי שמיועד לתושבי רצועת עזה. מארגני הספינה הודיעו מראש כי אין בכוונתם להגיע לחופי הרצועה, ועגנו במצרים - שם פרקו את הסחורה ההומניטרית.