מאז חידוש הלחימה בעזה, ובמיוחד בסוף השבוע האחרון, ספגו יישובי הדרום מספר פגיעות ישירות. אחת מהן הייתה קטלנית, והשאר הובילו לפצועים ולנזק רב. בשל הספיגות הללו, שואלים בדרום אם קרה משהו למערכות היירוט שהוביל להגדלת הפגיעות. בצה"ל מרגיעים, אומרים כי לא חל כל שינוי ומזכירים כי מערכת "כיפת ברזל" אינה מושלמת ושההגנה הטובה ביותר היא היצמדות להנחיות פיקוד העורף.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
סוף השבוע האחרון היה קשה במיוחד ביישובי הדרום. אמש שתי רקטות פגעו בבאר שבע והובילו לשני נפגעים קל; רקטה פגעה בחדר אוכל באחד מיישובי שער הנגב; האסון בו נהרג הילד דניאל טרגרמן שלא הספיק להגיע לממ"ד; שלושה בני אדם נפצעו בגן יבנה לאחר שרקטה פגעה ביישוב; בערב שבת רקטה פגעה ישירות בבית כנסת באשדוד ופצעה קל שלושה בני אדם ובאותו יום אדם נפצע מרסיס של רקטה שנפלה בבאר שבע.
רצף הנפילות והנפגעים הוביל לתהייה בקרב תושבי הדרום - אם משהו בהגנה הצבאית השתנה מאז חלקו הראשון של המבצע. בעיריית באר שבע מדווחים כי בעקבות מקרי הנפילות בתחומי העיר התקבלו במוקד החירום העירוני פניות מתושבים שתהו מדוע סוללות כיפת ברזל לא יירטו אותן. תהיות דומות העלו בימים האחרונים תושבים באשקלון ובאשדוד שם ספגו כאמור גם כן פגיעות ישירות.
בדרום שואלים: "הדוד סם סגר את הברז?"
גם ברשתות החברתיות עלתה הסוגייה שמטרידה את תושבי הדרום. "מה נסגר עם כל הנפילות? נגמרו הטילים של כיפת ברזל?", תהתה תושבת באר שבע. "שומרים על טילי כיפת ברזל להגן על גוש דן? הדוד סם סגר את הברז?", שאל תושב אחר. תושב אשדוד שאל: "מישהו עושה חפיפה על כיפת ברזל? כמה פיספוסים!". באר שבעי נוסף העלה תהייה: "בבאר שבע יש הרבה פחות יירוטים, יש נפילות בתוך העיר. מעניין אם יש מחסור במיירטים".
מדובר צה"ל נמסר בתגובה כי הסיבה לנפילות היא שהמערכת אינה הרמטית: "מערכת כיפת ברזל פעלה בעצימות רבה מאז תחילת מבצע "צוק איתן" והגיעה להישגים חסרי תקדים. מתחילת המבצע יירטה יותר מ-680 רקטות שכוונו לעבר מרכזי אוכלוסייה. יחד עם זאת, נדגיש כי המערכת אינה הרמטית ויש להמשיך ולהישמע להוראות פיקוד העורף".