בעוד ישראל ממשיכה לשמור על מעטה שתיקה רשמי, אמר הערב (ה') גורם ישראלי לסוכנות הידיעות רויטרס כי ישראל אכן ביצעה תקיפה בסוריה. יחד עם זאת הסתייג ואמר כי הוא אינו בטוח לגמרי.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מוקדם יותר הערב אישר גורם בממשל האמריקני, כי ישראל היא זו שתקפה בעיר הנמל לטקייה שבצפון-מערב סוריה. לפי הדיווח ברשת CNN, טען הגורם כי מטוסי חיל האוויר תקפו מטרה צבאית בעיר הסורית. מקור ביטחוני אמריקני נוסף ציין כי מטרת התקיפה היתה טילי SA-125 מתוצרת רוסיה.
מוקדם יותר דיווחה רשת "אל-ערבייה" כי ישראל תקפה פעמיים בסוריה אתמול - בלטקייה ובעיר הבירה דמשק כשהמטרה הייתה משלוח טילים שיועד לחיזבאללה. לדיווח לא היה אישור מכל מקור רשמי.
השאלה מי תקף בסוריה מרחפת מאז שעות הבוקר, לאחר שכלי תקשורת ערביים דיווחו על פיצוץ עז שאירע בבסיס הגנה אווירית של צבא סוריה, סמוך ללטקייה. ארגון סורי לזכויות אדם טען כי הפיצוץ החריב את הבסיס הסורי.
שעות ספורות לאחר הדיווח על הפיצוץ בבסיס ההגנה האווירית, ניתוח של המטרה סמוך לכפר סנוואבאר בצפון-מערב המדינה העלה כי מדובר במערכת נ"מ מתקדמת של טילי SA-125 מתוצרת רוסיה.
בצילומי לווין של האתר שהותקף ניתן לראות את סוללות הנ"מ של מערך ההגנה הסורי מדגם "נייבה". כמו כן נראית שם סוללת טילי SA-8 כולל מנ"א (מרכז ניהול אש), שבו מצוי מכ"ם הרכישה העוקב אחר המטרה ואנטנות שידור אותות הפיקוד והעקיבה אחר הטיל. סביב המנ"א ממוקמים משגרי הטילים - כשעל כל אחד מהם ארבעה טילים. לטיל המשופר טווח מקסימלי של 35 ק"מ והוא בעל ראש קרב במשקל 70 ק"ג.
מערכת הטילים "פצ'ורה-2" היא מערכת טילי קרקע-אוויר דו שלבית נייחת לגובה ולטווח בינוני מתוצרת רוסיה. מדובר במערכת משופרת של הדגם הוותיק SA-3, שפותחה ברוסיה בשנת 2000. גרסה זו היא תוצאה של שדרוג המערכות הקיימות ברוסיה, שהפכו למיושנות והוצאו משירות. המערכת היא בעלת טווח ארוך יותר, יכולת העסקה של מטרות מרובות ובעלת הסתברות להרג גבוה יותר. כמו כן, המשגר שלה הועבר למשאית - דבר ששיפר את ניידותה.
בנוסף, אמש דיווחה סוכנות הידיעות הלבנונית הממשלתית כי שישה כלי טיס ישראלים חדרו בשעות הערב את המרחב האווירי של המדינה, סמוך לבירה ביירות.