תנאיהם המפליגים של האסירים הפלסטינים המשוחררים נחשפים: 104 המחבלים, שחלקם כבר שוחררו ממאסר כחלק משורת המחוות של ישראל לאבו מאזן, יזכו למענק ששוויו נאמד בכ-50 אלף דולר, כחלק מחבילת סיוע מיוחדת שמעניקה להם הרשות הפלסטינית. "האסירים הם חלק מהלוחמים שלנו ולכן מגיע להם כסף", מדגישים ברשות הפלסטינית.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בנוסף למענק, יקבל כל אסיר שריצה מעל 25 שנים בכלא הישראלי מעמד המקביל לזה של סגן שר או אלוף - דבר שיזכה אותו בשכר חודשי של כ-14 אלף שקלים מדי חודש. אסירים שהיו כלואים בין 15-20 שנים, מקבלים לעומתם מעמד זהה לזה של מנכ"ל או תת-אלוף ולשכר חודשי של עשרת אלפים שקלים.
כך לדוגמא, קיבל עיסא עבד ראבו, ותיק האסירים ששוחררו בפעימה האחרונה, מענק של 66 אלף דולרים. יו"ר הרשות אבו-מאזן ממשיך להדגיש כי הרשות היא שתישא בכל ההוצאות הנוגעות לפיצויים של האסירים - שחלקם הגדול ישבו בבית הכלא לאחר שהורשעו ברצח אזרחים ישראלים.
"צריך להפסיק את הסיוע לרשות"
סגן שר הביטחון, ח"כ דני דנון, הגיב הבוקר בחריפות לפרסום המענקים להם זוכים האסירים המשוחררים. "בעולם חושבים שהם מממנים את השלום אבל הפלסטינים מממנים את הטרור", אמר דנון. "כספי הסיוע משמשים למענקי ענק למחבלים - העולם צריך לעצור את הכסף לרשות עד שיפסק מימון הטרור".
שחרורם של האסירים הפלסטינים בחודשים האחרונים זכה לביקורת חריפה בישראל. נציגי ארגון אלמגו"ר, המייצג את המשפחות השכולות, טענו כי שחרורם של המחבלים עלול לגרום לעלייה בנכונות לבצע פעולות טרור נגד ישראלים. "קו ישיר עובר מהפרסים הללו לרצח הבא - ומי שממשיך הלאה במצעד האיוולת, הוא שותף לכך. בוודאי ובוודאי שיש לעצור את הפעימה הבאה", אמר הבוקר מאיר אינדור, יו"ר ארגון אלמגו"ר.
"ראש הממשלה צריך לגלות מנהיגות ולהפסיק מיד את המו"מ עם הרשות עד אשר היא לא תחזור בה מהצעד הזה שיש בו הענקה של פרס לרוצחים", הדגיש אינדור. "זה יוצר מעין מסה של בודדים להניע פיגועים, זו הדרך של הרשות הפלסטינית לנהל טרור ובמקביל להעמיד פני שוחרת שלום".