שופטי בג"ץ דחו היום (ג') את עתירתו של סאמר עבד אלטיף אל-ברק, פעיל אל-קאעידה המוחזק במעצר מנהלי בישראל מזה כשלוש שנים שאמור היה להשתחרר בעוד יומיים עם סיום תוקף צו המעצר המנהלי שהוגש נגדו. "השתכנענו כי אין בכוונתו לזנוח את דרך הטרור", קבעו השופטים בהחלטתם.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
אל-ברק, פלסטיני בן 39, יצא בשנות ה-90 לפקיסטן, שם למד מיקרוביולוגיה והוא אף בעל תואר דוקטור בתחום. הוא המשיך לאפגניסטן וגויס לאל-קאעידה על ידי איימן א-זוואהירי, ראש הארגון כיום. אל-ברק השתמש בידע שצבר במהלך לימודיו והפך לראש פרויקט הנשק הביולוגי של ארגון הטרור.
במהלך תקופתו באפגניסטן הוא נעצר על ידי המודיעין האמריקני ונחקר, בין היתר בשל חשד למעורבותו בתכנון פיגועים נגד תיירים ישראלים ויהודים. בהמשך עבר לירדן, שם נעצר למספר שנים שבסופן הועבר לישראל. לאחר שבמשך השנים לא הוגש נגדו כתב אישום, החליט אל-ברק לעתור לבג"ץ בדרישה לשחררו.
במהלך הדיון בבג"ץ טען פרקליטו של העציר המנהלי כי מעצרו הוארך בשל השתתפותו בשביתת רעב ולא בגלל מסוכנתו. לטענת עורך הדין, העובדה שתיק החקירה בעניינו נסגר מעידה על היעדר עניין לציבור וכי אין מנוס אלא לשחררו. בית המשפט התייחס בפסיקתו לחריגותו של הצו המנהלי, אך קבע כי המקרה הנדון לא מאפשר את שחרורו.
"אל מול תקופת המעצר, ניצבת המסוכנות הגבוהה הנשקפת מן העותר, כבעל ידע וניסיון בתחום הנשק הבלתי-קונבנציונלי, שערכם לא יסולא מפז מבחינתם של גורמי טרור, לצד קשרים עם הבכירים ביותר בארגון אל-קאעידה", קבע היום בית המשפט. "הידע, הניסיון והקשרים מהם נהנה העותר, המשתייך לזרם איסלאמי קיצוני ביותר, לצד ניסיונותיו, שלא פסקו, לרתום אחרים לדרכו, הם העומדים בבסיס הצורך הנמשך להחזיקו במעצר".
בהחלטתם קבעו השופטים, על פי מידע רגיש שהוצג בפניהם, כי אין יסוד להניח שבכוונת אל-ברק לזנוח את דרך הטרור. "המידע העדכני מצביע על כך ששחרורו טומן בחובו סיכון ממשי ניכר לביטחון האזור ולביטחון הציבור", נכתב. "משכך, אין מקום להתערבותנו".