הקבינט המדיני-ביטחוני אישר הבוקר לכוחות הביטחון "לפעול בנחישות" כדי למנוע את הגעת המשט לעזה, והנחה לעשות זאת "תוך חיכוך מינימלי ככל שניתן עם נוסעי הספינות". במקביל הורה ראש הממשלה נתניהו להמשיך במאמצים דיפלומטיים מול ממשלות זרות במטרה למנוע את הגעת הספינות לאזור.
המשט לעזה כבר יצא לדרך, אך נראה כי "תקלות טכניות" בלתי צפויות עלולות לפגוע במספר כלי השייט המשתתפים בו. פעילים המתכננים לצאת ביומיים הקרובים לעזה מיוון האשימו אתמול את ישראל בניסיון לפגוע במשט לעזה, אך מבטיחים כי הדבר לא יפגע בתכניות לצאת לרצועה.
שלשום הפליגה מצרפת ספינה ראשונה ועליה שישה נוסעים לכיוון רצועת עזה. מארגני המשט הודיעו כי הם "מחוייבים שלא לנקוט באלימות" וכי הם מביאים עמם כ-3,000 טון של סיוע הומניטרי.
"מחוייבים לאי-אלימות"
"ישראל מנסה לחבל במנוע של אחת הספינות במשט לעזה", האשימו אתמול כמה מהמשתתפים במשט. "הספינה נמצאת באחד מנמלי יוון. אנשי מוסד קשורים לעניין". לדבריהם, "הכיבוש הישראלי נמצא בבלבול נוכח ניסיונותיו לשבש את יציאת המשט, שמטרתו לשבור את המצור הימי על רצועת עזה הנצורה מזה חמש שנים".
על פי הדיווח בסוכנויות הידיעות הפלסטיניות, הספינה בה נעשה "ניסיון החבלה" שייכת לאחת ממדינות אירופה, ומאז ה"ניסיון", לדברי הפעילים, הם החלו לאבטח אותה. "המשט ייצא מיוון ביום שלישי הקרוב, למרות האיומים של ישראל ובנות בריתה במערב", הבטיחו הפעילים.