שבוע אחרי המעצר המתוקשר של איש העסקים האירני נחשפת גרסתו למעשים. בחקירתו טען עלי מנצורי כי כששב לאירן ב-2012 סחטו אותו השלטונות והורו לפתוח עסקים בישראל.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בחקירתו בשב"כ ובמשטרה סיפר הנאשם בריגול כי ביקר ברפובליקה האיסלאמית מספר פעמים. הפעם האחרונה היתה ב-2012, אז הגיע למדינה עם אשתו ובנו בן השנתיים.
כשביקשה המשפחה לעזוב את אירן, סירבו השלטונות להתיר לאשתו ובנו לצאת את גבולות המדינה. אז החל מסע סחיטה, לדבריו, שנמשך כמעט שנתיים, במהלכו הורה המשטר למנצורי לפתוח עסקים בישראל.
הבוקר הגישה פרקליטות מחוז מרכז לבית המשפט המחוזי בלוד כתב אישום נגד מנצורי, בעל אזרחות אירנית ובלגית בן 55, בגין ריגול וסיוע לאויב במלחמה.
אישום: הקים תשתית עסקית פקטיבית למטרות ריגול
על פי כתב האישום שהוגש על ידי עו"ד אורלי בן ארי גינזברג, מנצורי, או בשמו הבלגי - אלכס מנס - גויס בשנת 2012 למשימת ריגול עבור המודיעין האירני במטרה לפגוע במדינת ישראל.
מנצורי, כך נכתב בכתב האישום, נכנס לישראל שלוש פעמים למטרה זו וניסה לקדם באופן פעיל ועקבי פתיחת חברה בישראל, שתשמש תשתית עסקית פיקטיבית למטרת פעילותו של אדם נוסף מהמודיעין האירני שהיה אמור להגיע לארץ בקרוב.
בכתב האישום נטען כי הנאשם נפגש עם פעילי מודיעין אירניים פעמים רבות על מנת לקבל תדרוך והנחיות נוספות. הוא פעל בדרכים חשאיות על מנת להסוות את משימתו ואת שולחיו. לאחר כל נסיעה לישראל הוא תוחקר על ידי מפעיליו על התקדמות משימתו וכן תודרך בכל פעם למשימה הבאה. בין היתר התגלה שעברך תדרוך בנושא סיפור כיסוי למקרה שייתפס.
"בשנת 2005 התחתן מנצורי עם אזרחית בלגיה ומכוח נישואים אלה היה זכאי לקבל אזרחות בלגית", נכתב באישום, "בשנת 2006, לאחר קבלת האזרחות הבלגית, התגרש מנצורי מאשתו. באותה שנה, בבלגיה, שינה הנאשם את שמו ל"אלכס מנס" על מנת לטשטש את זהותו המוסלמית".
צילם תמונות של נתב"ג
בשנת 2013, עם הגעתו לנמל התעופה בן גוריון, צילם מנצורי 16 תמונות מתוך מתחם נמל התעופה. בתמונות ניתן לראות את אזור שער הכניסה לנמל התעופה, אזור הבידוק הביטחוני, אזור שער העלייה למטוס, ואזורים נוספים במתחם.
באותה נסיעה שהה מנצורי בחדר במלון "ישרוטל" בתל אביב, הנמצא סמוך לשגרירות ארצות הברית. הנאשם התמקם בחדר הצופה על שגרירות ארצות הברית, וצילם מספר תמונות של מתחם זה. תמונות אלו מראות את המתחם הפנימי בשגרירות ארצות הברית, וכן את מתחם החניה החיצוני השמור לעובדי השגרירות.
בספטמבר 2013 נכנס הנאשם לישראל בפעם השלישית, תוך שימוש בדרכונו הבלגי. על פי כתב האישום הוא השאיר את דרכונו האירני בבלגיה, על מנת להימנע מחשיפת זהותו האירנית.
"בהתאמה להנחיות מפעיליו, ניסה הנאשם באופן פעיל ועקבי לחתום על חוזה עסקי עם לקוחות בישראל, נפגש עם מספר רב של אנשים, הגיש הצעות מחיר, ואף ביצע פעולות הכנה למימוש החוזים. במעשים אלה התכוון הנאשם להגיע לכדי חתימת חוזים עסקיים אשר תאפשר למפעיליו לפתוח חברה שתשמש בעתיד את המודיעין האירני", כך על פי כתב האישום.
אירני עצור בישראל בחשד לריגול - הסיקור המלא:
אישום נגד המרגל האירני: "סייע לאויב במלחמה"
פרסום מעצרו של החשוד בריגול: "החלטה שהגיעה מהדרגים הגבוהים"
עיתון אירני על מעצר המרגל: "מהלך זול למניעת הפשרת היחסים עם המערב"
המרגל האירני לאחר חקירתו: "קשרו אותי לכסא ואיימו עליי"
גורמי ביטחון: "עיתוי מעצר האירני החשוד בריגול - לא מקרי"
עורכות דינו של האירני החשוד בריגול: "הוא איש עסקים, לא אנטי-ישראלי"