500 שוטרים, 20 דקות וכ-250 פעילים פלסטינים: המאחז הפלסטיני "באב אל-שמס" ("שער השמש") פונה הלילה ללא אלימות. שוטרי מג"ב ומשטרה שהגיעו למקום פינו את הפעילים, אך השאירו את האוהלים במקום עד להחלטת בג"ץ בעניין. בניית המאחז במקום הכל-כך רגיש ב-E1 בין מעלה אדומים לירושלים, איימה להפוך לאירוע עם השלכות גדולות גם בעולם.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"כל מסיגי הגבול ששהו באזור נלקחו לאזור אחר, הפעולה נמשכה מעט יותר מ-20 דקות", אמר לחדשות 2 דובר המשטרה מיקי רוזנפלד. "היחידות השונות דאגו לכך שאיש לא ייפגע". אזור המאחז נסגר גם לכניסת נציגי כלי התקשורת, ולא הייתה אפשרות לעיתונאים ישראלים לסקר את הפינוי. "בכוונתנו לבצע את הפינוי ללא אמצעים וללא שימוש בכוח, נפעל בנחישות כלפי מי שיטול חלק בהפרות הסדר ואת כל מי שיסכן את כוחות הביטחון", הודיע מחוז ש"י במשטרה עם תחילת הפינוי.
אתמול נימקה המדינה בפני בג"ץ את הסיבות לפיהן יש לפנות את המאחז הפלסטיני. "הקמת האוהלים והשהיה במתחם, בהתחשב במיקומו, הינה בבסיסה פעולת מחאה והתרסה המיועדות לגרום למהומות בעלות השלכות לאומיות ובינלאומיות", נכתב בעמדת המדינה. "יש חשש המשי לפגיעה חמורה בסדר הציבורי כתוצאה מהותרת האנשים בשטח, כמו גם החשש הממשי לפגיעה בביטחון, וקיומו של צורך בטחוני דחוף".
"תזכורת למשטר האפרטהייד"
בכירי הרשות עודדו אתמול את המהלך המפתיע של הקמת האוהלים באזור. בכיר הרשות הפלסטינית סאיב עריקאת הסביר שמטרתם של הפעילים היא הצלת רעיון שתי המדינות, "בזמן שישראל נחושה להמשיך בבנייה בשטח המריבה ולחתור תחת העיקרון המדיני".
בכירת הפת"ח חנן עשראווי התייחסה גם היא להצבת האוהלים והביעה תמיכה במחאה ה"יצירתית הלגיטימית והלא אלימה". עשראווי אמרה שהיא "תומכת באופן מלא ומעודדת את דרך הבעת המחאה הזו, שבה נלחמים הפלסטינים נגד הכיבוש הישראלי. מה שקורה בבאב אל-שמס הוא תזכורת למשטר האפרטהייד שישראל מנהיגה בכל שטחי פלסטין".