בית המשפט המחוזי בחיפה, בראשות השופט יוסף אלרון והשופטים משה גלעד ואברהם אליקים, גזר על הסופר אמיר מח'ול 9 שנות מאסר בפועל ו-12 חודשי מאסר על תנאי. מח'ול הורשע, במסגרת הסדר טיעון, בגין עבירות שונות ורבות כנגד בטחון המדינה- מגע עם סוכן חוץ, קשירת קשר לסייע לאויב במלחמה, ריגול וריגול חמור.
על פי גזר הדין, "הנאשם לאורך פרק זמן לא מבוטל עסק במילוי משימות אותן קיבל מארגון החיזבאללה במסגרת תקשורת מוצפנת בינו לבין הארגון".
"לא ניתן שלא לציין את דבריה של באת כח המאשימה בטיעוניה לעונש באומרה: 'הנאשם בחר להזדהות בתקופת מבחן זו ובתקופה שבאה אחריה דווקא עם ארגון החיזבאללה בהפנותו עורף לאזרחי מדינתו ועירו'", נכתב.
"הנאשם בן העיר חיפה, שכל הסובב בה ובא בשערי מוסדותיה (האקדמיים, הרפואיים והמינהליים) יתקשה להבחין בהבדל בהשתייכותם העדתית של תושביה, והיא סמל לחיים משותפים", כתבו השופטים. "דווקא מאדם כנאשם, ניתן היה לצפות שלא יחבור למרים שבאויביה".
"ללא "מכבסת מילים" זו או אחרת ובראיית דברים כפשוטם, הרי, בפנינו, נאשם אשר בתאום מראש פגש סוכן זר של ארגון החיזבאללה בקופנהגן, אפשר התקנת תוכנת הצפנה במחשבו האישי וכאמור, בכ- 10 הזדמנויות לפחות ביצע עבירות ריגול תוך העברת מסרים מוצפנים על פני תקופה ארוכה וממושכת".
מסר מידע על מתקן המוסד
ב-27 באוקטובר 2010 אמיר מח'ול, אחיו של חבר הכנסת לשעבר עסאם מח'ול, הודה במסגרת הסדר טיעון בריגול, ריגול חמור ומגע עם סוכן זר.
לפני שמונה חודשים הוגש כתב אישום נגד מח'ול בגין ההאשמות הללו. מח'ול, בן 52, תושב חיפה, נעצר ב-6 במאי השנה. מכתב האישום נגדו עולה שמסר מידע רגיש לידי ארגון חיזבאללה, בין השאר - מיקומו של מתקן המוסד, מיקומו של מפעל רפא"ל ומתקני שב"כ בצפון הארץ.
מח'ול העביר לארגון גם שמות ופרטים אישיים של שישה ישראלים תושבי חיפה, סכנין ואום אל פחם - כאנשים שהוא מאמין שניתן יהיה לגייסם בנוסף לטובת חיזבאללה.
אמיר מח'ול היה יו"ר עמותת הגג של היום אמיר מחול מי שהיה יו"ר עמותת הגג של העמותות הערביות בישראל, מטעם ועדת המעקב העליונה של ערביי ישראל. עורכי דינו אמרו לאחר הדיון כי האווירה הפוליטית במדינה הקשתה על ניהול המשפט. לאורך כל המשפט, טענו עורכי הדין שמח'ול הודה במיוחס לו עקב העינויים שעבר, לדבריהם, בייחוד בתקופת המעצר הראשונה.
בשיחה שקיימנו עם אשתו של מח'ול, טענה גם היא שהאווירה הפוליטית השוררת במדינה השפיעה על המשפט. לדבריה, ההודאה הגיעה רק מפני ש"גם אם נתעקש על מה שהם טענו מתחילת המשפט, הדבר לא יועיל". לטענתה מדובר ברדיפה פוליטית, ומח'ול למעשה עדיין מכחיש מעורבותו.