כבכל שנה בחודש נובמבר נוהרים אלפי הורים של מתגייסים טריים לבקו"ם, או נכון יותר - לבסיס מיטב, שמו החדש של מה שהיה פעם בסיס הקליטה והמיון של צה"ל ולאחרונה חידש את שמו.
בגיוסים האחרונים נוקט צה"ל בטקטיקה מעניינת כדי לכבוש את ליבם של המתגייסים: עוד לפני שההורים מגיעים לבסיס, המפקדים באים אליהם. קצינים ומפקדים, בכירים וזוטרים בחיילות השדה, מופיעים בתפקיד אנשי יחסי הציבור של החיל בכדי להסביר ולשכנע את ההורים מדוע כדאי לילדיהם להיות חיילים דווקא בחיל זה או אחר.
מי שככל הנראה מצטיין בתפקיד זה הם דווקא החיילות הפחות "סקסיים" - חיל השריון, ההנדסה ובעיקר התותחנים שמשקיעים משאבים רבים בעניין זה. כנראה שזה אחד ההסברים לעלייה המדהימה במוטיבציה של המלש"בים - המועמדים לשירות בטחוני - להתגייס לחיילות הללו.
בעוד שבחילות היוקרתיים, דוגמת חטיבת גולני, בה על כל מקום פנוי נאבקים שלושה מלש"בים, או חטיבת הנח"ל שבה על כל מתמודד יש 1.6 מתגייסים שרוצים לזכות בכומתה הירוקה, הרי שבחילות הפחות יוקרתיים ניתן לזהות פריחה של ממש.
בחיל ההנדסה, למשל, בתקופה המקבילה בשנה שעברה על כל מקום פנוי בחיל היו רק 0.5 מתגייסים המעוניינים לשרת בחיל, כלומר - רק חצי מהחיילים ששירתו בחטיבה דירגו את הרצון לשרת בה במקום ראשון. היום, רק שנה לאחר מכן, לא פחות מ-80% מהחיילים שיישרתו בחיל ביקשו לשרת בו כעדיפות הראשונה שלהם.
"עשינו בתוך עשר שנים קפיצה מדהימה, לפני עשור על כל מקום בחטיבה היה 0.3 מתמודדים, כלומר רק אחד מתוך שלושה ששירת בחיל באמת בחר לשרת בחיל כעדיפות ראשונה, והיום בכל מקום פנוי משובץ מלש"ב שרצה בעדיפות ראשונה להיות חייל בתותחנים", אומר קצין תותחנים ראשי, תת-אלוף מישל בן ברוך.
בראיון לחדשות 2 באינטרנט מספר תא"ל בן ברוך על החידושים פורצי הגבולות בתחום הטכנולוגי ועל שינויי הגישה בחיל, שעל פי תפיסתו הם הגורמים העיקריים לשינוי זה. "היום הנוער מחפש אחר הטכנולוגיה והאש וזה בדיוק מה שאני נותן לו, אם אתה שואל אותי, הגדרה טובה לחיל תהיה חיל התותחנים והאש. אני מציע היום למלש"ב דברים שלא רואים בשום מקום - לא בעולם ולא בצבא, מבחינת טכנולוגיה - פרצנו לשמיים. כל כלי הטייס שיש להם אוריינטציה קרקעית מופעלים ע"י התותחנים".
"כך למשל, רוכב שמיים - כלי טיס בלתי מאויש שטס 300 מטר מעל המג"ד ונותן לו מודיעין לתקיפה ואיסוף קרבי בזמן אמת, זאת על מנת לאפשר לו לתקוף את מה שהוא לא רואה, מי מפעיל אותו? שלושה אנשי תותחנים שמטיסים אותו ונצמדים למג"ד החי"ר/טנקים. אני גם מכשיר אותם ברמה הטכנולוגית וגם ברמת הכושר הקרבי. אלו לוחמי הטכנולוגיה של שנות ה-2000".
"בגיוס הזה גייסנו 35 לוחמים למשימה זו והם יתחברו בהמשך למג"דים וליחידות מיוחדות" מוסיף קצין תותחנים ראשי. "הצטיידנו ב-11 ערכות כאלו והמג"דים כבר ממש ללוחצים עליי לשלוח את החבר'ה אליהם. הכוונה היא להגיע למצב שלכל היחידות והגדודים יהיה עד 2012 מפעילים שלנו".
נתון מפתיע נוסף שמגלה תא"ל בן ברוך הוא שבניגוד למה שמקובל לחשוב, המלחמה לא העלתה את המוטיבציה בקרב הנוער להתגייס לחיל התותחנים שירה מעל 170 אלף פגזים במלחמה. לטענתו, מה שמביא היום את הנוער אליו זה ההשקעה במפקדים שמחנכים והולכים לבתים ומסבירים על החיל, ובנוסף היכולות הטכנולוגיות ה"סופר מתקדמות" של החיל לדבריו.
בגיוס זה נמשך גם גיוס הבנות שמוגדרות כ"לוחמות לכל דבר". במחזור הזה גויסו 26 בנות לוחמות למערך התותחנים של צה"ל.