"מסע של הפקרות" - כך הגדיר הבוקר השר וחבר הקבינט בני בגין את ההדלפות לתקשורת בנושא תקיפה אפשרית באירן, בימים האחרונים.
בריאיון לתכנית "בוקר טוב ישראל" עם מיכה פרידמן בגלי צה"ל אמר בגין: "כפי שאמר חברי דן מרידור, לעיתון מעריב הבוקר, שחרור האמירות האלה לתקשורת מחווירים לעומת המעשים של ענת קם, בגינם נשלחה ל-4.5 שנות מאסר".
בגין תקף גם את ראש המוסד לשעבר מאיר דגן, שהצהיר כי הוא מתנגד לאפשרות של תקיפה ישראלית. "זו מעילה באמון. פשוט מגעיל. זה מעשה נבלה שמקורו בשיגעון גדולות של אנשים".
"מעולם לא הייתה התפרקות מאחריות ומסע של הפקרות כמו בימים אלה", אמר השר. "אני מבקש להזכיר שעובדי מדינה התחייבו לנצור את סודות המדינה ללא הגבלת זמן, גם אחרי שעזבו את תפקידם. "צריך לראות במלוא החומרה את המעשים הללו, שמביאים לדיון תקשורתי שמהווה חבלה אמיתית ביכולת הממשלה לקבל החלטות".
"הארץ": נתניהו וברק פועלים להשיג רוב לתקיפה
ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון אהוד ברק פועלים על מנת לגייס רוב של שרים שיתמכו בביצוע של פעולה צבאית באירן, כך מדווח הבוקר עיתון "הארץ". בידיעה נכתב כי בפורום שרי השמינייה, ישנו כרגע יתרון קטן לשרים המתנגדים לתקיפה, כמו למשל שר האוצר שטייניץ, שצורף לאחרונה לפורום השמינייה על ידי נתניהו, ונראה כי מתנגד לתקיפה. שרים נוספים שמתנגדים כרגע בחריפות לתקיפה באירן הם משה (בוגי יעלון), דן מרידור, בני בגין ואלי ישי, שגם התבטאו בנושא לאחרונה.
אחד השרים בשמינייה טען כי כלל לא התקבלה החלטה בנושא והדיון עודו נמשך. "חייבת להיות הצבעה בקבינט בעניין זה והיא טרם התקיימה", אמר אותו גורם לברק רביד, כתב עיתון "הארץ". גורמים מדיניים מעריכים שגם לדוח הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית של האו"ם, שיוגש בשבוע הבא, תהיה השפעה גורלית על ההחלטות שיתקבלו בישראל.
בימים האחרונים התבטאו מספר בכירים בממשלה בעניין תקיפה אפשרית באירן אך לא מפורשות. נתניהו אמר כי "אירן גרעינית תהיה איום כבד וישיר על ישראל", ברק רמז עוד יותר אתמול ואמר בוועדת הכספים של הכנסת כי "ייתכן שנצטרך להגן בעצמנו על האינטרסים". מצד המתנגדים נשמעו גם כן קולות בעניין. "מהלך צבאי (נגד אירן) הוא אפשרות אחרונה", אמר השר יעלון.