הקומנדו הימי פועל הרחק מגבולות מדינת ישראל ומסכל משלוחי נשק לרצועת עזה ולחיזבאללה. הפעילות הזו כרורה בסיכון חיי הלוחמים ומחייבת את חיל הים לדאוג למערך רפואי שיפנה נפגעים באופן מהיר וחשאי בעת הצורך - וכל זאת מבלי לחשוף את המבצע ואת הכוח.

"לפני היציאה למבצע יש מטבע הדברים חשש בכל זאת, פעילות מורכבת ורחוקה. ברגע שהמבצע מתחיל אתה נכנס למצב מחשבתי שבו אתה חושב רק על המשימה", מסביר סגן ד"ר עודד, רופא בקומנדו הימי. "עד אחרי הביצוע אתה לא חושב על שום דבר חוץ מאשר המשימה שלך והתפקיד שלך".

השייטת מבצעת את הפעולות שלה אלפי קילומטרים הרחק מישראל, בחשאיות רבה. אבל רחוק כל כך גם מקשה על טיפול וחילוץ נפגעים, אם הכוח נחשף.

אנחנו מקבלים הזדמנות להציץ בתרגולת פשיטה של השייטת במהלכה לכוח יש נפגעים, ועכשיו צריך לבצע חילוץ שקט מאזור הפעולה, עם כל הקשיים של חילוץ ימי במזג אוויר קיצוני.

הסביבה רחוקה מאוד מחופי ישראל עם רופא אחד בשטח, בלי פינוי זמין. על ספינות טילים וצוללות הוקמו חדרי ניתוח ניידים, שניתן לבצע סבם ניתוחים מצילי חיים עד שמתאפשר פינוי מבלי שהכוח מתגלה.

הצוות הרפואי הזה עשה יותר מ-150 ימי מילואים. זה מעיד אולי, על כמות הפעילות שעושה חיל הים. ראש הממשלה הגיע לאחרונה להודות להם אישית אחרי שחזרו ממבצע מורכב. והמרמרה? עבור לוחמי השייטת זו כבר היסטוריה רחוקה. הראש שלהם כבר נמצא במשימה הבאה - על פי פרסומים זרים האיום הבא הוא אירן, אבל הלוחמים שומרים על חשאיות מקסימלית.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק