סא"ל ערן שני ורס"ן חויאר רוזנפלד, קציני צה"ל מבסיס קליטה ומיון (בקו"ם), ענו אחר הצהריים על לא מעט שאלות של חברי חדשות 2 בפייסבוק לקראת מועד הגיוס הקרב ובא.
רוצים לקבל עדכונים נוספים על צ'אטים מרתקים עם מיטב המומחים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הקצינים הסבירו לגולשים אודות הליך הגיוס לצה"ל ונתנו טיפים חשובים ומועילים על מנת שההליך יעבור ללא תקלות ושהגולשים יגיעו ליחידה שהם חפצים בה.
הגולש רז אבקסיס שאל אם השירות בקרבי ניתן רק לבעלי פרופיל 97? הקצינים השיבו שלא חייב פרופיל 97 כדי לשרת בקרבי, אפשר להיות לוחם גם עם פרופיל 72.
הגולש דימה שאל האם הוא יוכל לשרת כחייל קרבי למרות היותו בן יחיד? אנשי הבקו"ם השיבו כי "שירותו ביחידה קרבית מותנה בהסכמת הוריו. עליהם לחתום על הצהרה המאושרת על ידי נוטריון". עצם היותו של דימה בן יחיד לא מהווה מגבלה לשיבוץ ביחידה כזאת או אחרת, בהנחה שהוריו הסכימו שיישרת כחייל קרבי.
הגולשת איילת, שייצגה את המין הנשי, שאלה אם יש תפקידים קרביים שמתאימים גם לבנות? התשובה שניתנה הייתה שבנות יכולות להגיע למערכי לחימה במסגרת החילות השונים בפיקוד העורף (חילוץ והצלה) כלוחמות קרקל ואב"כ ואפילו למערכי לחימה התנדבותיים דוגמת קורס טיס.
יום סיירות או מיונים לגלי צה"ל?
הגולש אתגר שאל, מהן הדרישות הבסיסיות למי שמגיע ל"יום סיירות"? קציני צה"ל ענו לו שבאתר "עולים על מדים" יש את המידע המלא. כמו כן, הקצינים המליצו לו שלא יתאמן יותר מדי קשה. שכן הטעות הגדולה ביותר היא דווקא עומס יתר שמובילה לכך שהמלש"ב (מועמד לשירות ביטחון) מגיע ליום הסיירות כשהוא פצוע משברי מאמץ.
הגולש סלביק שאל כיצד יוכל להתנדב לצה"ל על אף שקיבל פטור עקב בעיה רפואית? הקצינים השיבו שאם ברצונו להתנדב לצה"ל על אף מגבלה רפואית קשה הדבר אפשרי. עליו לפנות בכתב למרכז המידע והשירות והם יזמנו אותו לראיון לצורך בחינת גיוסו לצה"ל כמתנדב.
האחרונה בסדר הייתה הגולשת נוי ששאלה את השאלה של לא מעט חובבי רדיו. האם חייבים לעבור מיונים על מנת להגיע לגל"צ? קציני צה"ל השיבו שעל מנת להגיע לגל"צ חייבים לעבור מיונים מוקדמים וכי לא ניתן להגיע ליחידה ישירות ביום הגיוס.
אם גם לכם יש שאלות נוספות לקראת הגיוס, אתם מוזמנים להיכנס לאתר "עולים על מדים" בכתובת: www.aka.idf.il/giyus ובטלפון 03-7388888 או בפקס 03-7388880.