ההודעה הדרמטית של שר הביטחון אהוד ברק על פרישה מהחיים הפוליטיים, שמה קץ לקריירה צבאית ופוליטית מפוארת בשירות המדינה, שנמשכה 53 שנים. אהוד ברק, שכיהן שראש הממשלה העשירי של מדינת ישראל והרמטכ"ל הארבע עשר של צה"ל, נולד בשנת 1942 בקיבוץ משמר השרון. בשנת 1959 הוא התגייס לצה"ל, ולאחר מספר חודשים אותר והצטרף לסיירת מטכ"ל, זאת למרות מידותיו הצנומות.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
במהלך שירותו בסיירת לקח חלק בפעולה לשחרור מטוס "סבנה" החטוף כשהוא מחופש לטכנאי, ובשנת 1971 מונה למפקד הסיירת. אז שוב התחפש ברק, הפעם לאישה, במבצע "אביב נעורים" בביירות. כשהיה רמטכ"ל הוטחו האשמות נגדו על כך שבעת אסון צאלים ב' נטש את השטח לפני שפונו החיילים הפצועים. עם זאת, מבקרת המדינה דחתה את כל ההאשמות המשפטיות נגד ברק בפרשה.
בשנת 1995 לאחר שפרש מצה"ל פנה לפוליטיקה והצטרף למפלגת העבודה. הוא כיהן כשר הפנים בממשלת רבין, וכשר החוץ בממשלתו של פרס. ב-1997 הוא נבחר ליושב ראש מפלגת העבודה ובבחירות של שנת 1999 ניצח את בנימין נתניהו ונבחר לראש הממשלה העשירי של מדינת ישראל.
לא טרנדי, לא סחבק
כראש ממשלה הוא הוביל את נסיגת צה"ל באופן חד-צדדי מלבנון בשנת 2000, אחרי 18 שנות שהות בדרום לבנון. בבחירות בשנת 2001 הפסיד ברק לאריאל שרון והתפטר מתפקידו כיושב-ראש המפלגה.
בשנים שלאחר מכן פרש מהפוליטיקה אך חזר אליהם בשנת 2007 שנבחר שוב ליושב-ראש מפלגת העבודה והתמנה לשר הביטחון ולסגן ראש הממשלה בממשלת אהוד אולמרט.באוקטובר 2008 כאשר נפלה ההחלטה ללכת לבחירות יצא אהוד ברק בקמפיין מקורי, ועל שלטי החוצות התנוססו הסיסמאות הלא מחמיאות: ברק לא טרנדי, ברק לא סחבק - ברק מנהיג.
הוא ניסה בכל הכוח להילחם בתדמית הלא רלוונטית שנוצרה למפלגת העבודה. ב-17 בינואר 2011 ברק התפלג ממפלגת העבודה עם חברי כנסת נוספים והקים את סיעת "העצמאות". הוא כיהן כשר הביטחון בתקופת מבצע "עופרת יצוקה" וכן במבצע "עמוד ענן". במהלך תפקידו הוא פעל רבות כדי למנוע מאירן התעצמות גרעינית, וכן היה ביחסים עכורים עם הרמטכ"ל לשעבר גבי אשכנזי. שמו נקשר גם במעורבות בפרשת "דוח הרפז".
היום, ב-26 בנובמבר 2012 הוא הודיע כי הוא פורש מהחיים הפוליטיים בשל רצונו להקדיש יותר זמן למשפחתו. הוא עתיד לסיים את תפקידו כשר הביטחון בעוד כשלושה חודשים, בעת שתורכב הממשלה הבאה.
ברק פורש - סיקור מלא:
נתניהו בירך את ברק: "מכבד את החלטתו, מודה על תרומתו"