"המתקן הגרעיני האירני בעיר קום נבנה במשך שנים, הוא ממוקם בבונקר במעבה האדמה וחסין מפני הפצצות" - כך אומר הבוקר שר הביטחון אהוד ברק, בהתבטאות חריגה ויוצאת דופן שלו, במהלך דיון ועדת החוץ והביטחון בכנסת. "ההונאה של האירנים סביב האתר, יחד עם הניסויים הניוטרוניים לא יכלו לשמש לשום מטרה זולת העשרה", הוא הוסיף.
העיר קום, הנמצאת כ-150 קילומטרים דרומית-מערבית לבירה טהרן, נחשבת לעיר הקדושה לעדה השיעית באירן. אנשי הדת הבכירים במדינה יושבים בעיר הזו, עוד מימי המהפכה בשנת 1979. לאורך השנים אספו גורמי מודיעין מערביים אינפורמציה דיה להוכיח כי לצד חשיבותה הדתית - העניקו לה האירנים גם חשיבות אסטרטגית, בעצם בנייתם של מתקני גרעין תת-קרקעיים.
ברק הביע אכזבה מתגובת מדינות המערב להתעצמות הפגנות האופוזיציה באירן בימים האחרונים. "לא נוח לראות את התגובה של העולם החופשי לפעולות שם, לרמיסת האזרחים על ידי השלטון", אמר. "העולם החופשי לא פועל מספיק. המפגינים צריכים ליהנות מתמיכה רחבה ומובהקת יותר מהעולם".
השקט שב לרחובות טהרן
"תהיה זו שנה של איומים והזדמנויות", אמר ברק בדיון בוועדה. "נמצאה דרך שתאפשר את הישארותו של יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן בתפקידו", אמר בדיון. "אנחנו נמצאים כעת בעמדת כוח שתאפשר להיכנס למו"מ לשני עמים". לדבריו, "האלטרנטיבה למשא ומתן היא מבוי סתום שיוביל לאלימות שתעלה את כוחו של החמאס".
אחרי יום הדמים אמש, שגבה את חייהם של לפחות 15 מפגינים, לא דווח משעות הבוקר על חידוש ההפגנות האלימות ברחבי אירן.
אתמול הגיעו העימותים בין המפגינים לכוחות הביטחון האירניים לשיא, כשהתרחשו בלא פחות מ-20 ערים שונות - מצפון המדינה ועד דרומה. מוקד עימותים קשה, מלבד טהרן, היה בעיר טבריז, המוכרת כמעוז ההתנגדות למשטר, בשל אופייה של האוכלוסייה המקומית: מרבית תושבי העיר הם אזרים, הסובלים מאפליה של השלטונות האירניים, על רקע אתני.