רק לפני ארבעה ימים נפרשה סוללת "כיפת ברזל" סמוך לאשקלון, ומאז ועד הערב הצליחה לפגוע בארבע רקטות גראד שירו פלסטינים לעבר העיר - בעודן באוויר. באשקלון וסביבתה החלו התושבים להתרגל לנוכחותה של הסוללה ולפעילותה של המערכת, שמסתמנת כ"מרגיעה הלאומית" החדשה בדרום.
שמעון פרץ מאשקלון סיפר על ההתרחשויות בעיר הערב בשיחה עם חדשות 2 באינטרנט: "שמעתי שריקה וחשבתי בהתחלה שזה מטוס של חיל האוויר. פתאום ראיתי טילים עפים בשמיניות באוויר ומשאירים אחריהם שובל של עשן, ואז הבנתי שזו 'כיפת ברזל'. אחרי זמן קצר שמעתי פיצוצים ואנשים בחוץ התחילו לצעוק. מיד לקחתי את הילדים ורצתי לחדר המדרגות. גם אתמול וגם היום לא נשמעה אזעקה בעיר".
סוללת "כיפת ברזל" באשקלון הוצבה ימים ספורים לאחר שהמערכת נפרשה גם במבואותיה של באר שבע. למרות ההצלחות ותחושת הביטחון שהיא מקנה, הדגישו בצה"ל כי אין בכוחה למנוע באופן הרמטי את הירי מהרצועה, אך המענה שהיא תעניק לדרום ולתושביו יהיה הולם. בשבועות האחרונים אישרה הממשלה לרכוש ארבע סוללות נוספות של המערכת, שאמורות להתחיל בפעילות מבצעית בעוד כשנתיים. לפי התכנית, מתכוון חיל האוויר להתחמש ב-10 סוללות נוספות של "כיפת ברזל", לטובת הגנה גם על היישובים הסמוכים לגבול הצפון.
לפיתוח "כיפת ברזל" אחראית רפא"ל (הרשות לפיתוח אמצעי לחימה). משולבים בה רכיבים שונים, ובהם מכ"מ מתוצרת "אלתא", מערך שו"ב מתוצרת "אמפרסט", ומשגר ומיירט שפותחו גם כן ברפא"ל. אחרי תקופה ארוכה של פיתוח וניסויים שהסתיימו בהצלחה, קצר הפיתוח הישראלי שבחים ברחבי העולם.