בדרך לנסיגה? מנכ"ל משרד החוץ יוסי גל נפגש ביום חמישי האחרון עם מפקד כוחות יוניפי"ל הגנרל גרציאנו, על מנת לדון עמו בסידורים ובתנאים שיאפשרו את נסיגת כוחות צה"ל מהחלק הצפוני של הכפר רג'ר, הממוקם בגבול ישראל-לבנון, וכן בהעברת השליטה בכפר לכוחות יוניפי"ל. במהלך הפגישה סיכמו השניים כי ימשיכו בשיחות התיאום בימים הקרובים על מנת להשלים את המהלך.
כבר בחודש מאי השנה הודיע ראש הממשלה בנימין נתניהו, בפורומים סגורים, כי בכוונתו להודיע על נסיגה מחלקו הצפוני של הכפר ולהעבירו לשליטת כוחות יוניפי"ל. באותו הזמן דיווחו כלי תקשורת שונים כי הכוונה הייתה לסגת על מנת לחזק את הממשלה הלבנונית דאז, בראשותו של פואד א-סניורה. עם זאת, כבר אז דיברו ההערכות הביטחוניות כי הנסיגה עצמה לא צפויה להיערך לפני הבחירות בלבנון.
הנסיגה הישראלית מכפר רג'ר מצויה בהחלטת מועצת הביטחון 1701 - אותה החלטה שהביאה לסיומה של מלחמת לבנון השנייה. ישראל התחייבה לסגת מהכפר עוד במהלך כהונת אולמרט, בהתאם לשורה של סידורי ביטחון והסדרים אזרחיים, אולם במערכת הביטחון עדיין קיים חשש מנסיגה ישראלית מהכפר. מדובר מגזרה הנחשבת לחדירה במיוחד להברחות סמים ואף להברחות נשק. בצה"ל מודעים לעובדה כי נסיגה מהחלק הצפוני עשויה להשאיר באזור גם אזרחים ישראלים תחת שליטה לבנונית.
חילוקי דעות בישראל
במערכת הביטחון וגם בקבינט עדיין חלוקות הדעות בדבר ההשפעה שעשוי לגרום המהלך הישראלי. אחת הסוגיות הקריטיות תהיה כיצד להציג את ההחלטה וכיצד לבצעה, כך שתחזק את הגורמים המתונים בלבנון. מנגד, גורמים בכירים במשרד החוץ ובצה"ל סבורים כי למהלך דווקא לא תהיה כל השפעה על הבחירות הקרובות בלבנון.
הכפר רג'ר, שנמצא בין הגולן לגליל העליון, סופח לישראל בשנת 1981. לאחר נסיגת צה"ל מלבנון, קבע האו"ם שהגבול בין לבנון לסוריה חוצה את הכפר, ולישראל, המחזיקה ברמת הגולן, הותר לפעול בחלקו הדרומי בלבד. הכפר הפך לאחת הסוגיות שעומדות לחובת ישראל במסגרת החלטה 1701. האו"ם קבע אז שרק כשישראל תוציא את כוחותיה מצפון הכפר, תושלם נסיגתה לגבול הבינלאומי.