בני משפחתו של רב"ט ציון טייב ז"ל נחושים להילחם - עד שיגיעו לחקר האמת: אחרי שפתחו בסוף השבוע, כך לטענתם, את קבר יקירם שלחם במלחמת יום הכיפורים ומצאו אותו ריק, הם דורשים מהמדינה להקים ועדת חקירה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"המשפחה מצפה שיקום פורום שייתן מענה לשאלות החדשות כמו גם הישנות", אמר הבוקר (א') עו"ד שלמה רכבי, שמייצג את משפחת טייב, לגלי צה"ל, שם גם נחשף סיפורה של המשפחה.
משפחת טייב עלתה להר הרצל 40 שנה אחרי שנפל ציון כדי להוכיח שהוא אינו קבור שם. כשפתחו את הקבר גילו שהוא ריק. בשנים שחלפו, טענו בני המשפחה שבנם נפל בשבי וכי מערכת הביטחון הטעתה אותם, טענה שלדבריהם מקבלת רוח גבית בעקבות גילוי הקבר הריק.
טייב היה חייל בגדוד הקשר ששירת בחרמון במלחמת יום הכיפורים. על פי טענת צה"ל ומערכת הביטחון, הוא נהרג בקרב על החרמון ב-1974 ונקבר בקבר אחים, משם הועבר לקבורה בהר הרצל. לאורך השנים לא קיבלה המשפחה הוכחה מספקת, לטענתם, לכך שטייב הוא שקבור במקום. "אין כל עדות של אף אדם שראה את טייב מת לצידו", טענו בני המשפחה.
המשפחה גילתה: אין כל זכר לעצמות אדם בתוך הקבר
המשפחה עתרה לבג"ץ, והשופט אליקים רובינשטיין קבע כי אין לפתוח את הקבר. הוא אימץ את עמדת המדינה שחקירת מותו של טייב הושלמה והיא נכונה. במשפחה לא קיבלו את העמדה הזו מעולם. ביום שישי אחר הצהריים הם הגיעו להר הרצל בליווי פתולוג, וגילו, לטענתם, כי אין כל זכר לעצמות אדם בתוך הקבר.
"יש יותר עדויות לכך שהוא נשבה על ידי הסורים, למרות שעל פי טענות צה"ל הוא נהרג בקרבות על החרמון", אמר עו"ד רכבי. "המשפחה ביקשה לאפשר לקיחת דגימה לצורך זיהוי ודאי, אך בכל תרחיש אפשרי עדיין צריך להיות מישהו שקבור שם, והם לא העלו בדעתם שיגלו שבקבר לא קבור איש. במשך 40 משרד הביטחון מסר מידע שגוי, במקרה הטוב".
עו"ד רכבי אומר כי ההתרחשות האחרונה פותחת מאבק חדש בשביל משפחת טייב. "עוד מוקדם לנסות להבין מה קרה", אמר. "כרגע המשפחה רק קיבלה חיזוק למה שחששה ממנו - שטייב לא נפל בקרב על החרמון כפי שנטען כל הזמן".
מדובר צה"ל נמסר בתגובה כי "בקשתה של המשפחה לפתיחת הקבר נדונה על ידי בג"ץ, אשר קיבל את עמדת המדינה וקבע כי מדובר בזיהוי ודאי, ועל כן אין מקום לפתיחת הקבר. צה"ל משתתף בצער המשפחה וימשיך ללוותה ככל שיידרש".